Čekajući vetar, 20. 12. 2020.

Čekajući vetar, 20. 12. 2020.

Organizacije, udruženja i pokreti građana traže da se obustave javni uvidi dok traju epidemijske mere. Ma, ništa se vi ne sekirajte! Institucije su stavile maske i u isto vreme na istom mestu obave po tri javna uvida. Razmak je obezbeđen jer javnost treba da ostane kod svojih kuća. Niko se neće zaraziti, a posao je obavljen. Imate primedbe? Stavite ih u plastičnu kutiju na ulazu. Šta će vam drugi primerak? Da biste mogli da uđete i govorite? Ne možete da govorite, treba još da pljuckate ako ste uzbuđeni, a to je opasno! Uostalom, to se samo tako kaže: javna rasprava, javni uvid... Nećete ogroman, moderan stambeni kompleks na Makiškom polju, kod vodoizvorišta?! ’Ajte, molim vas, i ovo što smo vas, kao, pitali - bilo je iz čiste pristojnosti. Evo, može da uđe vas nekoliko, po spisku. Nećete bez ostalih? Dobro, sednica je i tako završena.

I Novi Sad može da dobije „Nešto na vodi". Građani se bune, prozvane strukture tvrde da o tome ne znaju ništa, a Marija - što se na Dunavcu ljubila u čamcu - to joj je, ima da ostane samo pesma. Osim ako „šodroškim patrolama" i drugim akcijama Novosađani ne oteraju ovaj plan u zaborav. O tome govori Branislav Grubački.

Beograd je još jednom bio deo klimatske akcije, zajedno sa 145 gradova iz 55 zemalja. Gost emisije je Siniša Rudan, predsednik Organizacionog odbora Climathona, a čućete i predstavnike pobedničkih timova i njihove ideje u rešavanju izazova: Izletnički otpad - tehnologije u službi podizanja ekološke svesti. 

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati.

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

PREDAVANJE "SRBIJA I GMO - PROŠLOST, SADAŠNJOST I BUDUĆNOST" - PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ (VIDEO)

TV-snimak (1:17:42)

PITANJE SUVERENITETA U PROIZVODNJI HRANE JE KLJUČNO I ZA PITANJE GMO

GALERIJA PPNS

ZAŠTITNICI ŽIVOTNE SREDINE 2019

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari