Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

19.05.2018

Čekajući vetar, 20. 5. 2018.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Ana i Marko su stavili solarne panele na krov kuće i poruku Elektrodistribuciji na brojilu. Bio je jul, sunce je radilo punom parom, a brojilo se okretalo unazad. I tu je energetska efikasnost dobila po nosu od Srbije. Ana i Marko su hteli da urade sve po zakonu i propisima, ali nije imao ko da ih uputi. Elektrodistrobucija im je kilovate, koje je sunce vraćalo u mrežu, naplaćivala skuplje, a oni su isključili panele.

I u Hrvatskoj bi bilo isto, ali Evropska unija se ponekad zainati da štiti potrošače. Sada je i jednostavno i normalno imati solarne panele, kaže Edo Jerkić iz hrvatske Zadruge za etično finansiranje.

Koalicija 27 predstavila je peti po redu Izveštaj o putu Srbije ka otvaranju Poglavlja 27, sa naslovom: Izveštaj o (ne)napretku i podnaslovom: Pare na sunce! U ime jedanaest organizacija civilnog društva, izložila ga je Duška Dimović iz Svetskog fonda za prirodu, a govorili su i Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine i državni sekretar Ivan Karić.

Iračani su tražili otkup za dva naša beloglava supa. Nismo im dali, ali je to otvorilo pitanje potrebe za većim brojem hranilišta, da ptice u potrazi za hranom ne bi morale da odlaze predaleko. Gosti emisije su Zoran Karić iz Lige za ornitološku akciju i Saša Marinković iz Fondacije za zaštitu ptica grabljivica.

"Borići pasti neće!" – naziv je protesta koji su stanovnici beogradskog naselja Petlovo brdo organizovali zbog najave da će šuma borova biti posečena zbog izgradnje obilaznice. O tome govori Dejan Jovanović.

Izašao je novi broj časopisa EKOlist. Uz preporuku da ga čitate, čućete kojim temama je ovoga puta posvećen.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 


ARHIVA PPNS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar