Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

20.10.2018

Čekajući vetar, 21. 10.2018.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

U Beogradu je održan sastanak Evropskog pokreta za vode, sa više od trideset učesnika iz dvanaest zemalja. Razmenjena su iskustva i učinjen je prvi korak u ostvarivanju prisnije saradnje između aktivističkih grupa sa Balkana i ostatka Evrope. Ovaj pokret čine udruženja, odbori i sindikati, ujedinjeni u borbi protiv pretvaranja vode u robu i za vodu kao zajedničko dobro. Gošća emisije je Iva Marković iz Prava na vodu.

Skupština Pirota pokrenula je inicijativu o preispitivanju prostornog plana na Staroj planini - piše u odgovoru dekanu Biološkog fakulteta, jednom od pet dekana sa pet fakulteta Univerziteta u Beogradu koji su uputili otvoreno pismo o pogubnosti mini hidroelektrana po prirodu. U međuvremenu, bageri se šire po zaštićenim područjima, a građani protestuju. Jednom od njih se i sudi zbog "ometanja radova". Poslanici Skupštine Srbije se prave mrtvi na predlog izmene Zakona o MHE. O dešavanjima poslednjih dana i utiscima sa Konferencije o odbrani reka, održanoj u Sarajevu, govori ekološki aktivista Goran Tokić.

Zatvor u Sremskoj Mitrovici, jedini u Evropi, u svom prostoru ima i azil za pse. Poseta Škotskoj dala je upravniku ideju o resocijalizaciji zatvorenika uz pomoć rada sa psima. Namerno su birani oni sa nižim stepenom empatije i pokazalo se, posle prve grupe, da su očekivanja ispunjena: psi su učinili da se zatvorenicima nivo empatije vidno podigne. Momente rada, druženja i uzajamnog zadovoljstva zabeležila je Ana Batrićević, istraživač Instituta za sociološka i kriminološka istraživanja. Njene fotografije izložene su u beogradskoj galeriji Bartselona, a posetioci do 27. oktobra mogu da pogledaju izložbu i doniraju hranu, lekove, igračke, šampone i sve drugo što može da pomogne azilima za napuštene životinje.

Spreman je Ekološki kalendar za narednu godinu. Njegova autorka, učiteljica Ljiljana Đurović, biće sa nama, a čućete i kako možete da zamenite stari papir za sadnice u Novom Sadu, u akciji koju organizuju Inženjeri zaštite životne sredine.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama.

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar