Čekajući vetar, 21. 2. 2021.

Čekajući vetar, 21. 2. 2021.

PRVI PRVI NA SKALI
RADION: ČEKAJUĆI VETAR

Prvo posadi drvo

Zakon o rudarstvu dobiće ili pretrpeti određene izmene i dopune. Neko će posle njih dobiti, a neko trpeti. Šta brine ekološke aktiviste, zašto je Memorandum o razumevanju Vlade i kompanije Rio Tinto „akcioni triler" i kakva je atmosfera u Loznici i okolini zbog sve bliže mogućnosti otvaranja rudnika litijuma - o tome govore Zvezdan Kalmar iz Koalicije za održivo rudarstvo i Marija Alimpić iz Udruženja Zaštitimo Jadar i Rađevinu.

U Beču su noć iskoristili da iskopaju platan star osamdeset godina i prebace ga na drugo mesto jer je smetao izgradnji metro stanice. Bečke vlasti nisu ni duševne ni u svim situacijama visoko svesne, samo su bile dovoljno pametne da ne izazivaju bes građana i da odustanu od seče. Kod nas drveće nije bezbedno ni noću, ni danju, ni praznikom. Ipak, nisu svi fascinirani podzemnim garažama i profitom, a nisu ni najbrojniji. O drveću, s ljubavlju: dr Voislav Vasić, Katarina Samurović, Ljubomir Popara i Jasmina Madžgalj.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati.

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

SRBIJA BEZ GMO - DVA ZAKONA, 20 GODINA (TV REZIME PROJEKTA, 26:57)

GALERIJA PPNS

ZAŠTITNICI ŽIVOTNE SREDINE 2019

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari