Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

22.12.2018

Čekajući vetar, 23. 12. 2018.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Građani Srbije ne znaju koliko izvorišta je prodato. Država nije smatrala da je to informacija koju je dužna da podeli. Mada voli da se hvali punim budžetom i novcem koji obilato troši na „četke, metle i asesoare", ulaganja u finansijski zahtevan vodni sektor verovatno će prepustiti privatnicima. Neke evropske države stigle su to i da urade i da se pokaju. Na tribini „Voda - javno dobro, a ne roba" govorili su Tanja Vukša i Miloš Baković Jadžić.

Od prvog januara zabranjuje se ribolov kečiga u Srbiji. To je rezultat kampanje koju je pokrenula Svetska organizacija za prirodu (WWF). Kečige žive u Dunavu dvesta miliona godina, ali su sada na rubu istrebljenja zbog preteranog izlova. Zašto u priči o kečigama ima elemenata kriminala - govori novinar Dragan Gmizić.

Prva nacionalna služba za spasavanje životinja Animal Rescue Serbia, u partnerstvu sa Recan Fondacijom za reciklažu limenki, pokreće program „Mjau-vau ekspert", namenjenom deci školskog uzrasta. Kako da se ponašaju ako naiđu na čopor napuštenih pasa, a kako da priđu vlasničkim životinjama? Uče i o značaju reciklaže, jer obuku „plaćaju" sakupljenim limenkama. Gošća emisije je Sanja Radosavljević.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ

 

Čekajući vetar
 је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama.

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar