Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

26.02.2019

Čekajući vetar, 24. 2. 2019.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/internacionalni-festival-kamerne-muzike-convivium-musicum-kragujevac-2020.html

Na Staroj planini formiran je Front branitelja reka. I dok je u javnosti shvaćeno da su mini hidroelektrane velika šteta za sve, a korist za pojedince - institucije nastavljaju da neguju interese profitera. Spisku reka za minut ćutanja pridružuju se nove. Aleksandar Jovanović Ćuta govori o daljim aktivnostima branitelja reka, ali i o novom incidentu na Staroj planini: gradonačelnik Pirota izdao je u zakup put na kome investitor planira postavljanje cevi.

Istorijski otpad ćemo uvek imati i po tome se ne razlikujemo ni od razvijenih zemalja. Dobro je to što ga ima manje nego pre. Kompanija Yunirisk koristi tehnologiju koja u visokom procentu omogućava reciklažu, pretvarajući opasan otpad u neškodljiv prah koji se dalje koristi u cementnoj industriji. Čućete Slobodana Aranđelovića.

Da li bi deca iz Užica dobila lošu ocenu ako bi na pitanje da li se vazduh vidi - odgovorila potvrdno? Najveće zagađenje izazivaju individualna ložišta i zbog toga je u Zlatiborskom okrugu sproveden projekat koji pokazuje prednosti, ali i teškoće koje treba otkloniti u prelasku na biomasu umesto uglja.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Slavica Gligorović, novinarka RTS i Božidar Andrejić, kolumnista dnevnog lista Danas. Biće reči i o klimatskom samitu u Katovicama, kao i o novinama u postupanju sa plastikom u svetu.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar