Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

27.01.2019

Čekajući vetar, 27. 1. 2019.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/korona/da-li-ce-se-beskontaktni-toplomeri-koristiti-u-osnovnim-i-srednjim-skolama-kragujevca.html

Sve što od reka mrda - investitorima je pogodno da se gurne u cev i odatle im pravi profit. Uvek će reći da im je motiv energetska stabilnost, ali tu struje za Srbiju ima koliko i u malom prstu da zaustavi bujicu. Građani su shvatili i sve više i odlučnije protestuju. Poslednjih mesec dana građani Štrpca brane reke Šar planine, a u tome ih podržavaju i komšije iz albanskih sela. Čućete Bobana Stojanovića.

U Beogradu će biti održan, kako se najavljuje, najveći ekološki skup u istoriji Srbije, sa jednim zahtevom: momentalna zabrana izgradnje derivacionih mini hidrocentrala. Na protest vas pozivaju studenti, ekološki aktivisti i građani.

Na osnovu žalbe Inicijative Ne davimo Beograd, poništena je Studija o proceni uticaja na životnu sredinu spalionice otpada u Vinči. Da li je potpisano nešto što će građane Beograda da košta i para i zdravlja - o tome govori Vladimir Radojičić.

Građani Švedske ne plaćaju vodu, gradovi dotiraju baterije za bicikle, a primarna selekcija otpada funkcioniše odlično, vođena stavom: "Mi Šveđani najbolje sortiramo otpad!" Bajkovite i manje bajkovite detalje svakodnevice opisuje Radmila Raković, koja u ovoj skandinavskoj zemlji živi duže od pet decenija.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama.

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar