Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

26.05.2018

Čekajući vetar, 27. 5. 2018.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Sedite na proplanku, idete ulicom, čekate prevoz, stojite pored reke... i greje vas sunce. Tu ste jedan na jedan, bez posrednika. Ako vas povuče želja da intimu sa prelepom zvezdom počnete da pakujete u kilovate i megavate, u taj odnos ulaze država, institucije, snabdevači, proizvođači opreme, zakoni i propisi. Ima mnogo toga da se nauči i razume, pa da počnemo. Prvi korak može da bude ono što je rečeno na okruglom stolu "Osunčajmo Srbiju".

Vučica Coka, nađena u Mirijevu, i dalje je u zoološkom vrtu. Čitali smo i slušali o njenoj sudbini, poneko je pustio suzu zbog ružičastog ćebenceta i vlasnice od koje je odvojena. I nije ona baš pravi vuk, više je pas, to će se utvrditi DNK analizom... Alo! Zakonom je u Srbiji zabranjeno držanje divljih životinja, čak i ako su mešanci. Bilo je zabranjeno i onda kada je vlasnica mladunče vuka dobila na poklon od tadašnjeg direktora zoološkog vrta. Šta bi sada bilo najbolje za Coku? O tome govori Milica Ranković iz Udruženja za zaštitu životinja i podizanje građanske svesti Feniks, naglašavajući da divlje životinje nisu i ne mogu da budu kućni ljubimci.

Mašinski inženjer Mile Stanković patentirao je izum kojim bi problem pepela na odlagalištima pored rudnika bio rešen brzo i jeftino. Siromašne zemlje uvek više vole sporo i skupo, pa gospodin Mile i dalje čeka zainteresovane.

Dečja ekološka akademija iz Novog Sada sprovodi projekat Vodni agent. Oni su i nacionalni koordinator za Srbiju ispred inicijative Evropske nedelje održivog razvoja. Škole i organizacije su pozvane da prijave događaje kojim bi obeležile podsećanje na važnost održivog razvoja. Čućete Majdu Adlešić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 


ARHIVA PPNS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar