Čekajući vetar, 28. 6. 2020.

Čekajući vetar, 28. 6. 2020.

Iz sadržaja emisije:

To je vaš mozak, samo brži i bolji uz pomoć kognitivnih pojačivača, pametnih lekova, energetskih pića, pa i aparata koji se jednostavno, bez prisustva stručnih lica priključuju na glavu, što posebno vole ambiciozni roditelji. Više od polovine studenata, kako je pokazalo istraživanje na uzorku od tri hiljade njih sa Univerziteta u Beogradu, pred ispit pije tablete ili energetska pića. Mnogima dodatna energija treba za predavanja, pa i za žurke. Prvo energetsko piće pojavilo se u Japanu još 1962.godine. Ono o čemu se ne govori dovoljno su rizici korišćenja, a ostaju etičke dileme, na primer: da li je isto koristiti kognitivni pojačivače kao i doping u sportu? Pre nego što osudite, razmislite koliko kafe i čokolade dnevno uzimate. O tome govori Andrijana Milošević Georgiev.

Od blata mogu da se zidaju i višespratnice. Zemljana arhitektura nije stvar prošlosti. O karakteristikama koje je čine dobrom i za sadašnjost i za budućnost govori arhitekta Dragana Kojčić.

Da li ste se nekad zapitali kolika je stvarna cena vaših farmerki? Ovo pitanje sadrži mnogo slojeva: društveni, ekonomski, ekološki - od izrabljivanja dece, proizvodnje koja drži ljude u siromaštvu, do ispuštanja toksičnih hemijskih supstanci u reke. O dokumentarnom filmu RIVERBLUE - Može li moda da spasi Planetu govore Dragan Gmizić i Daniel Pavlić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

GALERIJA PPNS


ZAŠTITNICI ŽIVOTNE SREDINE 2019



ARHIVA PPNS

BAJER PLAĆA 12 MILIJARDI DOLARA ZA VIŠE OD 95.000 TUŽBI PROTIV MONSANTA

SRBIJA BEZ GMO, POSLE KOVIDA-19

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html