Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

28.07.2018

Čekajući vetar, 29. 7. 2018.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Šta organizacije civilnog društva mogu da urade u rešavanju onoga što vide kao problem u oblasti zaštite životne sredine? Mogu da se povežu na nacionalnom, pa i na regionalnom nivou - bilo da se govori o krivolovu, mini hidroelektranama, uništavanju zaštićenih dobara ili korupciji, razlikuju se samo akcenti onih koji o tome pričaju, sve ostalo je potpuno isto. Posebno važno je na vreme se uključiti - reagovati mnogo pre nego što vam, na primer, pod prozor dođe bager. Stalni pritisak na institucije se podrazumeva.

MINISTARSTVO:FESTIVAL:

Festival Belgrejt održava se ovog vikenda u klubu Barutana na Kalemegdanu. Lokacija je promenjena u poslednjem momentu - Ministarstvo zaštite životne sredine popustilo je pod pritiskom dela javnosti i zabranilo održavanje Festivala na Velikom ratnom ostrvu, zaštićenom području koje nastanjuje 185 vrsta ptica, ali i druge životinjske i biljne vrste karakteristične za vlažna područja koja u svetu sve brže nestaju. Čućete ornitologa dr Voislava Vasića.

Gošća emisije Tamara Spasić ispričaće kako građanski aktivizam i zajednička energija mogu da menjaju stvari u društvu.

U Galeriji Prirodnjačkog muzeja otvorena je izložba "Milan Živković, fotograf u carstvu Prirode". Slike su samo deo velike zbirke od više stotina fotografija i dijapozitiva, snimljenih u Srbiji i okolnim zemljama tokom višedecenijske karijere, koju autor poklanja Prirodnjačkom muzeju.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 


ARHIVA PPNS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar