Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

04.03.2019

Čekajući vetar, 3. 3. 3019.

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html

U Nemačkoj debatuju o ukidanju automobila na dizel gorivo, a švedski inventar zagađivača vazduha sadrži i stavku habanje guma i puteva. Srbija je od toga daleko pola veka.

Više od pet hiljada smrti godišnje kod nas je povezano sa zagađujućim materijama koje udišemo. Industrija i saobraćaj nisu nevini u ovoj priči, ali najveći problem su individualna ložišta. Zastareli šporeti i loženje svega i svačega ispuštaju nešto što softver u nemačkoj laboratoriji jednostavno nije prepoznao. O situaciji i mogućim rešenjima govorilo se na tribini Davitelj protiv davitelja, u organizaciji RES Fondacije.

Ministarstvo zaštite životne sredine kreće u obračun sa otpadnim vodama, deponijama i bukom, a namera je i da se uvede red u zaštićenim područjima. Fali veći broj zaposlenih i ozbiljnija podrška Ministarstva finansija. Ministar Goran Trivan se uzda u pomoć civilnog sektora i građana - sve su jači zahtevi za zdravijom i čistijom životnom sredinom.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Miroljub Jovanović, glavni urednik TV Belami iz Niša. Govorićemo i o meračima radona, postavljenim u hiljadu škola i vrtića, dobijenim na poklon od Međunarodne agencije za atomsku energiju. Stvarna potreba ili glancanje drvenarije u skoro srušenoj kući?

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar