Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

01.04.2019

Čekajući vetar, 31. 3. 2019.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

Ima u Srbiji omanji ograđen prostor, nazovimo ga Eldorado, u kome žive i oni koji nemaju dozvolu za izgradnju mini hidroelektrane, a dobijaju novac kao povlašćeni proizvođači zelene energije. Onda postaje glupo, inače potpuno razumno pitanje, zašto se prave objekti i na rečicama koje leti potpuno presušuju? Zelena stranka ponudila je plan za spasavanje prirode i reka Srbije.

Na svetskim dečjim takmičenjima i debatama iz oblasti ekologije, stručnjaci se klanjaju deci, a publici idu suze. Ostaje pitanje za sociologe i psihologe na kakvo se to kamenje, koje izaziva ekološku amneziju, nailazi tokom odrastanja? Marina Drndarski, nastavnica biologije iz OŠ "Drinka Pavlović", govori o svojim učenicima, finalistima takmičenja koje će biti održano u Vankuveru, odnosu dece prema prirodi i udžbeniku čiji je autor, a koji jedini u regionu ima logo Nacionalne geografije.

Održan je Prvi inkluzivni porodični festival Čep za hendikep, koji je okupio one kojima je pomoć potrebna i one koji je već godinama pružaju. Posetioci su, između ostalog, mogli da vide kako se melju čepovi i šta sve 3D štampač može da napravi od reciklirane plastike.

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Build Energy Team ( BET ) organizuju kampanju u deset gradova Srbije, pod nazivom "Igraj za energiju". Cilj je da se deca osnovnoškolskog uzrasta nauče i podstaknu da vode računa o racionalnoj upotrebi energije i energetskoj efikasnosti i u školi i kod kuće.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Milutin Dedić, slikar, putopisac i esejista i Maja Pavlica, predsednica Udruženja ekoloških novinara.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)



Dodaj komentar