Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

05.05.2018

Čekajući vetar, 6. 5. 2018.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Balkanske reke, za razliku od evropskih, još imaju života u sebi i na svojim obalama. Pitanje je do kada ako se, na primer u Bosni, na nekih dvesta pedeset reka planira izgradnja preko trista mini hidro elektrana. U Srbiji je taj broj bar dva puta veći. Zato je sve jači i organizovaniji otpor građana. Na Staroj planini, na Đurđevdan je zakazan veliki skup za odbranu reke Visočice. O atmosferi, planovima i zahtevima, pred sam početak protesta, čućete Aleksandra Jovanovića. Predsednik Saveza mesnih zajednica Stara planina Aleksandar Panić govoriće o raspoloženju meštana i odnosu Opštine Pirot, a Slobodan Knežević o beogradskoj premijeri dokumentarnog filma "Plavo srce", posvećenog balkanskim rekama.

U Izraelu je održano takmičenje u posmatranju i beleženju što više vrsta ptica. Među brojnim ekipama iz čitavog sveta, prvi put su učestvovali i poznavaoci ptica sa naših prostora. Zajedničku srpsko-hrvatsku ekipu činilo je pet članova, a jedan od njih bio je i Aleksa Vukićević. Svake godine prikupljaju se sredstva za neku od zemalja, a ovoga puta novac će podeliti Srbija i Hrvatska za borbu protiv krivolova.

Inicijativa "Ne davimo Livadicu" organizuje javni skup povodom najave da će na uglu Jovana Subotića i Kisačke u Novom Sadu, na zelenoj površini biti podignuta osmospratnica.

Milivoj Mile Vučanović je rendžer parka prirode Vršački breg. Za život u prirodi i brigu o divljim životinjama opredelio se još kao dečak. Izuzetnom posvećenošću zaslužio je i Zeleni list, priznanje koje dodeljuju naš program i Pokret gorana Vojvodine.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 


ARHIVA PPNS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar