Čekajući vetar, 7. 2. 2021.

Čekajući vetar, 7. 2. 2021.



























Smisao prirode je u prirodi

Divlja svinja odlično pliva, nutrija i vidra se razlikuju po tome što se vidra uvek igra, a šakali ne jedu sve što vide - čaplje se opušteno šetaju u njihovoj blizini. Možda će da naiđe i jazavac, mada ova životinja baš i ne voli društvo. Ovo je samo detalj sa Beljarice, plavne zone na Dunavu, uzvodno od Beograda. Država je, bar za sada, odustala od izgradnje luke, a Zavod za zaštitu prirode predložio je da se ovo područje zaštiti. Kroz čarobni komadić prirode nadomak grada, provešće vas Dragan Simić.

Kriza sa poslednjom zelenom površinom na Banovom brdu završena je dogovorom da će Grad obeštetiti investitora tako što će mu dati drugu lokaciju, a investitor će povući tužbe protiv građana koji su danima protestovali. Godinu dana kasnije - Grad je i dalje dužan investitoru, a ovaj nije povukao tužbe. Komšiluk sa Banovog brda se ne druži na spornoj zelenoj površini, nego se sreće na sudskim ročištima, uz pretnje investitora da će ih "terati do Strazbura". Jedno od dela koje im se stavlja na teret je špijuniranje i osmatranje, a odnosi se na komšiju koji živi u prizemlju, a prozor mu gleda na nesuđeno gradilište.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati.

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

Realizovano u periodu od 19. septembra do 31. decembra
SRBIJA BEZ GMO - DVA ZAKONA, 20 GODINA (TV REZIME PROJEKTA, 26:57)

GALERIJA PPNS

ZAŠTITNICI ŽIVOTNE SREDINE 2019

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html