Čekajući vetar, 8. 9. 2019.

Čekajući vetar, 8. 9. 2019.

PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC
RADION: ČEKAJUĆI VETAR


Na svetskom takmičenju iz ekologije, održanom ovog leta u Kanadi, ekipa iz Srbije bila je najuspešnija od ukupno 53 zemlje. Učenici iz Beograda autori su najboljih eseja sa predlozima rešenja budućeg života na kopnu. Sa svojom mentorkom, nastavnicom biologije Marinom Drndarski, oni su gosti današnje emisije.

Azil za napuštene pse "Riska" postoji od 2000. godine. Ime je dobio po keruši koja je sa svojim štencima živela na tom placu. Životinjama treba obezbediti hranu i lečenje, a održavanje azila zahteva stalnu brigu o higijeni i različite popravke. Većina pasa u azilu provede čitav svoj život. Opstanak ovog utočišta zavisi isključivo od dobrovoljne pomoći i donacija. Ovog septembra pokrenuta je kampanja sa ciljem da se obezbede sredstva za kupovinu hrane za mesec dana, a zatim i za kontinuiranu novčanu pomoć. Gošća emisije je Milja Krivokuća, jedna od četvoro volontera koji brinu o 250 pasa, ponekoj maci i jednoj kornjači.

Zbog neispravnog prečistača otpadnih voda, koji godinama nije u funkciji, na nekoliko mesta popustio je bedem kod Temerina. Zagađena voda i fekalije ulivaju se u kanal i ugrožavaju Park prirode Jegrička. Čućete Roberta Karana.

Jednom domaćinu suri orlovi su odneli dva jagnjeta, 18 kokošaka, psa i mačku. Razumljivo je ako on nije ganut činjenicom da se ova strogo zaštićena i retka vrsta grabljivica gnezdi u kanjonu Orlovače. Ekološko Udruženje Rzav iz Arilja, uz pomoć Organizacije Orka, organizovalo je postavljanje hranilišta na ovoj teritoriji, što će pomoći i životinjama i lokalnom stanovništvu.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM
 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html