Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

08.12.2018

Čekajući vetar, 9. 12. 2018.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Pred kraj života, nemački hemičar Justus fon Libig je rekao: „Paster je bio u pravu". Ali, tada je već bilo kasno. Nemačka, a i svetska poljoprivreda, oduševljeno su prihvatile njegov izum azotnih veštačkih đubriva, odbacujući upozorenja Luja Pastera da biologiju treba ostaviti na miru. Čedo Justusa fon Libiga posle stotinu godina pretvorilo se u monstruma. Mnogo starije ljudsko iskustvo kaže da se može bez hemikalija, pa i bez oranja. U Beogradu, u okviru svoje svetske turneje, gostuje dr Piter Svon, sa seminarom o vedskoj prirodnoj poljoprivredi.

Energija, borbenost, znanje, entuzijazam... Puna ratna oprema potrebna je za savestan i odgovoran boravak na ovoj planeti. Koliko je mladima privlačno da se bave temama iz oblasti zaštite životne sredine i budu deo rešenja nagomilanih problema, razgovaramo sa gošćama emisije - studentkinjama Anđelom Stanković, Nastasijom Nastevski i Milicom Ilić.

U opštini Babušnica privatne parcele su pod hipotekom, što ne bi bilo čudno da njihovi vlasnici uopšte znaju da su pod hipotekom. U Rakiti meštani poslednjih dana obazrivo izlaze iz kuća, predsednik Mesne zajednice Desimir Stojanov je izbegao batine, ali bilo je i onih koji nisu. U međuvremenu, širi se otpor izgradnji mini-hidroelektrana - u Petrovcu na Mlavi održana je tribina „Mlava nije sama", a u Paraćinu skup „Odbranimo Grzu". Sa Stare planine javlja se Aleksandar Panić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJČekajući vetar
 је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama.

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar