Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

08.09.2018

Čekajući vetar, 9. 9. 2018.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Na vrhu Suve planine, iznad oblaka, sreli su se i upoznali mladi ljudi koje je spojila priroda. Tako je nastao prirodnjački klub zaljubljenika u geografiju, biologiju, antropologiju, etnologiju - Via Srbija (Via Serbia). Smatrajući da je ako ne menja svet nauka beskorisna i sebična, u svojoj filozofiji pragmatizma sva znanja stečena na Geografskom fakultetu, kroz rad primenjuju i proširuju. Gosti emisije su Aleksandra Cvetković i Nemanja Potebić.

Inicijativa Odbranimo reke Stare planine održala je protest "Reci NE za MHE" u Pirotu, pred više od tri i po hiljade ljudi. Pored aktivista sa Stare planine i Kopaonika, na skupu su govorili prof. dr Ratko Ristić, dekan Šumarskog fakulteta, dr Predrag Simonović, profesor Biološkog fakulteta i dr Deni Porej, direktor WWF Adria. Zahteve za hitno reagovanje zbog uništavanja planinskih reka u Srbiji izgradnjom mini hidroelektrana, organizatori su prosledili različitim institucijama, uključujući i predsednika Republike.

Umetnički kolektiv Street Smart i projektantski biro Stattwerk otvorili su ovog vikenda vrata nekadašnje zgrade Beobanke na Zelenom vencu, za ulične umetnike i sve zainteresovane posetioce. U okviru festivala ulične umetnosti "rEKOnstrukcija", oslikavaju se murali, tu su dizajnerski i ekološki market, kreativne radionice za decu i odrasle i DJ program, a svi sadržaji su besplatni.

Foto: Dušica Jovanović
Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević

PRESLUŠAJ

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 


ARHIVA PPNS

 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar