Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Z.A.I.R.

18.11.2017

Zakon akcije i reakcije 891

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

PRVI PRVI NA SKALI Zoran Modli ZAIR 2017

U ovoj emisiji: 

1. Početak pre početka o godinama koje su uzdrmale radio 2. Apple navodno radi na novom iPad-u koji će imati i FaceID 3. Nakon održanog Bizita 2017, a uoči konferencije HR Code 2017 4. Detaljnije o dva moguća Eplova smartfona sa OLED ekranom 5. Dejan Ristanović... O neminovnosti digitalne transformacije 6. Ako vam smeta iPhone X ’zub’, postoji način da ga se rešite 7. Prilog iz emisije Ranka Stojilovića ’Nevidljivi ljudi’ o Nikoli Karaklajiću na 49. godišnjicu kultne radio emisije ’Veče uz radio’ 8. Nemci počinju aktivnu borbu protiv govora mržnje 9. Markusov svet... Radikalno debatovanje o ’ravnoj ploči’ 10. Astronomske kazne za pešake koji gledaju u telefon 11. Uber predstavio dizajn budućeg letećeg taksija 12. A što baš danas da slušamo verziju Radio ga-ga a’la Modli? 13. Policija upala u stan zbog pametnog zvučnika koji se razgalamio u 2 ujutro! 14. Vremeplov... Vuk Mitrović vs Modli - kratko o flight simulatorima, a zatim o budućnosti interneta 15. Nakon što je Twitter povećao limit karaktera na 280... 16. Sve što je potrebno znati o putovanju avionom... Šta će pilotima veliki satovi i šta to tegle u onim svojim aktovkama?

Foto: Ranko Stojilović, urednik i voditelj emisije Radio Beograda 2, "Nevidljivi ljudi", prisetio se prošle subote 49. rođendana nekada kultne radio emisije "Veče uz radio". To je bio povod da kroz svedočenje njenog pokretača, legendarnog muzičkog urednika Radio Beograda i internacionalnog šahovskog majstora Nikole Karaklajića (umro 2008. godine), podseti slušaoce na "revolucionarne" godine koje su menjale muzičku sliku domaćeg radija. Eto, i ZAIR sada u celosti prenosi ovo uzbudljivo svedočanstvo iz Rankove emisije.

LISTA PESAMA

1. Sparks - Hospitality On Parade (1976) 2. Lenny Kravitz - The Chamber (2014) 3. Midge Ure - Call Of The Wild (1987) 4. Leonard Cohen - Diamonds in the Mine (1970) 5. Luke Bryan - Move (2016) 6. Zoran Modli & Queen - Radio ga-ga (1984) 7. U2 - Numb (1993) 8. Placebo - Life’s What You Make It (2017)

* * *

Napomena slušaocima "Zakona akcije i reakcije" koji su emisiju pratili na programu Studija B: više ga nema na ovom radiju.

Prvi "free radio" u ovom delu Evrope, Studio B, započeo je emitovanje 1. aprila 1970, započevši i revoluciju u načinu prezentovanja govornog i muzičkog programa na ex-YU prostorima. Institucionalizovao je profesiju radijskog DJ-a, sa Zoranom Modlijem kao stegonošom tog stila. Tačno 44 godine kasnije, pojavio se ponovo na radiju koji ga je proslavio, ovog puta sa emisijom "Zakon akcije i reakcije", na poziv Aleksandra Timofejeva, direktora RTV Studija B. ZAIR je na StB radiju od 13. aprila 2014. godine. Poslednji put je emitovan 12. decembra 2015, kada je skinut s programa odlukom novih vlasnika, nezadovoljnih Modlijevim Fejsbuk protestom zbog razaranja tradicionalnog muzičkog formata radija.

U Beogradu, ZAIR nastavlja da emituje Radio Beograd 202, svake subote od 10:30 pre podne. 

Na multimedijalnom portalu Prvi Prvi Na Skali možete slušati punu, dakle, i muzički neosakaćenu verziju ZAIRA, u originalnom kvalitetu s kojim stiže i na programe radio-stanica koje ga preuzimaju!

Zoran Modli 

MODLI U MEDIJIMA

ZORAN MODLI/ZAIR SAJT, FB STRANA, JUTJUB, GUGL + 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar