Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Autori i izdanja Kragujevca

19.07.2015

Bratislav Milanović - Priče iz stare fascikle

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

KRAGUJEVAČKA KNJIGA NEDELJE

BIOGRAFIJA

Bratislav Milanović je rođen 1947. godine u Cvetojevcu kod Kragujevca. Piše poeziju i prozu.

Objavio je sledeće knjige: Prošlost satova, Daleko dom tvoj, Raskol, Nekršteni dani, Zavetni soneti, Pozni kalem, Kuća bez duvara, Crkva Svetog proroka Ilije u Cvetojevcu, Sin svetlosti, Krv i mleko, Prepevane priče.

Povodom šezdesete godišnjice crkve u Cvetojevcu (1999), na otvorenoj sceni u crkvenoj porti, izvedena je njegova dokumentarna drama Zadužbina grešnog hadžije.

Na Badnji dan (2007. i 2008) u Knjaževsko-srpskom teatru izveden mu je igrokaz o Hristovom rođenju Nebesni hleb, a na Maloj sceni Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević" (2011, 2012. i 2013), u Klubu "Vidosav" u Botunju i u Udruženju Kragujevčana u Beogradu izvedena mu je monodrama Prazna omča.

Za Veliki školski čas (2013) napravio je izbor iz poezije Slobodana Pavićevića i uradio dramatizaciju pod nazivom Čovečanstvo neka pogleda na sat.

Zastupljen je u više antologija i zbornika.

Bavio se novinarstvom i bio urednik lista "Putar".

Prevođen je na engleski, francuski, mađarski, poljski i slovački jezik.
Za knjigu priča Raskol dobio je književnu nagradu "Isak Samokovlija" (1983).

Živi u Cvetojevcu.


Pripremile: Gordana Vučković i Jasmina Marković
Narodna biblioteka "Vuk Karadžić" - Zavičajno odeljenje

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar