Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Aleksandra Ninković Tašić

10.10.2020

Pupinovo kolo

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

„Čovek mora biti položen na tri stuba: dva su nauka i religija, a treći, onaj najvažniji, na koji se oslanja duh čovečiji, je umetnost" govorio je Mihajlo Idvorski Pupin.

Specijalna emisija posvećena Mihajlu Idvorskom Pupinu Pupinovo kolo je polučasovno svedočanstvo o životu velikana, pronalaženju i oživljavanju nepoznatih partitura koja su samo još jedan mali prilog o naučniku, patrioti i dobrotvoru, čiji je plodotvoran život natopljen i umetnošću; od svirke guslara, frulaša i gajdaša iz rodnog Idvora koju je nosio kroz ceo život, podrške umetnicima i velikom legatu ostaveljenom Narodnom muzeju u Beogradu do muzike napisane u njegovu čast.

O ličnim motivima i profesionalnoj odgovornosti koju su prepoznali iz svojih pozicija u emisiji Pupinovo kolo govore rektor Univerziteta u Novom Sadu u mandatu od 2015. do 2018. godine prof. dr Dušan Nikolić, predsednica društva Mihajlo Pupin Aleksandra Ninković Tašić, umetnički direktor ANIP, AKUD Sonja Marinković Univerziteta u Novom Sadu Milovan Ognjanović i direktor ETŠ Mihajlo Pupin u Novom Sadu Milan Vukobrat.

Emisija u podtekstu krije niz koincidencija i putokaza, koje je autorka emisije, muzički urednik Radio-televizije Vojvodine Mirjana Rastović sledila i došla do neočekivanih saznanja i javnosti nepoznatih činjenica koje su dovele do formiranja jednog novog, nadajmo se još većeg kola u čast i zahvalnost Mihajlu Idvorskom Pupinu.

Autor i urednik: Mirjana Rastović

OBRAZOVNO-ISTRAŽIVAČKO DRUŠTVO MIHAJLO PUPIN SAJTFB STRANA 


PRVI PRVI NA SKALI Aleksandra Ninkovic Tasic

BIOGRAFIJA 

 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar