Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Dejan Ristić

01.04.2019

Ciklus predavanja o kulturnom nasleđu i nacionalnoj istoriji

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

25. 3. 2019.

26. 3. 2019.

...Ristić je naglasio da bi eventualno uvrštenje Nevesinjske olimpijade na UNESKO-vu listu nematerijalnog nasljeđa čovječanstva imalo višestruki značaj za lokalnu zajednicu, Republiku Srpsku i BiH.

– To nije samo stvar prestiža, nego i važan element koji utiče na privredni i turistički razvoj – istakao je Ristić podsjećajući da je Srbija uspjela da na Reprezentativnu listu uvrsti porodičnu slavu, kolo i pjevanje uz gusle.

PREDAVANJA ISTORIČARA RISTIĆA U NEVESINJU: REPUBLIKA SRPSKA I SRBIJA IMAJU BOGATU KULTURNU BAŠTINU

27. 3. 2019.

- Kulturno nasleđe Srbije i Republike Srpske jeste povezano sa prirodnim bogatstvima, što je poželjna kombinacija u 21. veku, rekao je Ristić, naglasivši da arheološki lokaliteti, bogomolje, utvrđenja, spomenici i razne kulturno-istorijske celine ovaj prostor čine prepoznatljivim u svetskim okvirima.

NEVESINJSKA OLIMPIJADA NA UNESKOVOJ LISTI BI BILA „PUN POGODAK“28. 3. 2019. 
- Radi se o 56 izuzetnih pojedinaca. Nekoliko njih je svega ostalo upamćeno u kolektivnom sjećanju, a ostalo je prepušteno teolozima i nama istoričarima. Potrudio sam se da od njih 56 izdvojim petnaestak medaljona, onih koji su najznačajniji među značajnijim poglavarima Srpske pravoslavne crkve, arhiepiskopima i patrijarsima od utemeljenja crkve do našeg vremena – kao jedan gest poštovanja i zahvalnosti, ali i kao podstrek da se mnogo više nego što je to slučaj danas pozabavimo tim ličnostima koje su bile na čelu naše crkve u prethodnih 800 godina, kazao je Ristić.

RADIO TREBINJE: PODSJEĆANJE NA VELIKANE SA TRONA SVETOG SAVE29. 3. 2019.

Ovo je do sada najsimpatičniji način obaveštavanja i pozivanja posetilaca u jednu ustanovu kulture koji sam ikada video 😊

Osim što Muzej Hercegovine ima odličnu FB stranicu i što o svojim aktivnostima Trebinjce obaveštava štampanjem pozivnica, kao i preko vajber i votsap grupa, ovaj "tradicionalni" način se pokazao najdelotvornijim.

Kada mi je Ivana Grujić, draga prijateljica i direktorka ove divne ustanove kulture, pričala o tome, nisam verovao, pa me je odvela do ove table da se i lično uverim 😊

Zar nije dobro 😊?

Skoknete, najpre, da bacite pogled na sadržaj table, pa birate... il’ na sa’ranu, il’ u muzej 😊

Ja odabr’o muzej, a isto su sinoć uradili i mnogi Trebinjci 😊

Nemoguće je doći u ovu divnu hercegovačku varoš, a iz nje ne otići opčinjen njenom lepotom, gostoprimstvom domaćina, ali i neočekivanim doživljajima poput ovog.

PRVI PRVI NA SKALI Ciklus predavanja o kulturnom nasledju i nacionalnoj istoriji najava

Istoričar Dejan Ristić održao je sinoć u Muzeju Hercegovine predavanje o najistaknutijim arhiepiskopima koji su obilježili istoriju Srpske pravoslavne crkve, a povodom značajne godišnjice – osam vijekova od utemeljenja crkve u Srba.

HERCEG TELEVIZIJA: OSAMSTO GODINA AUTOKEFALIJE I OSAM VIJEKOVA NEPREKINUTE MOLITVE
DEJAN RISTIĆ FB STRANA  

 

BIOGRAFIJAAUTORI PPNS: DEJAN RISTIĆ

RANIJE OBJAVE

  • ŽENE SRPSKIH VLADARA - NOVA RADIJSKA EMISIJA
  • POKRETAČI: O KULTURNOM NASLEĐU U SRBIJI
  • ČOVEK NE MORA DA BUDE KOMUNISTA DA BI BIO ANTIFAŠISTA
  • KAKO ĆE BALKAN IZGLEDATI 2029?
  • ISTINE, ZABLUDE, TAJNE I SIMBOLIKE PRVOG RATA
  • PRIČA O ŽIVOJINU
  • DA SVAKO OD NAS OŽIVI I LIČNO SEĆANJE NA SVOJE PRETKE

DETALJNIJE


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar