Prvi Prvi na Skali
 • Advertisement

 
 

Dejan Ristić

15.08.2019

Žurka na Grobu (neznanog junaka)!?

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/korona/da-li-ce-se-beskontaktni-toplomeri-koristiti-u-osnovnim-i-srednjim-skolama-kragujevca.html

Od više zabrinutih prijatelja upravo dobijam informaciju da je 25. avgusta na platou ispred Groba neznanog junaka planirano održavanje javnog skupa, odnosno rejv žurke.

Organizator događaja je "TIME : CODE", a najavljen je i nastup izvesnog Denisa Horvata. Iz "TIME : CODA" saopštavaju i to da je cilj organizacije ove žurke promovisanje kulturnog nasleđa Srbije(!!!).

Ovo je skandal neviđenih razmera jer bi to značilo da smo dosegli i onaj stadijum ljudskog i moralnog sunovrata koji podrazumeva da ćemo igrati i pevati na nečijem grobu.

Igrajući na Grobu neznanog junaka mi bismo, istovremeno, zaigrali i na Gazimestanu, Ivankovcu, Mišaru, Deligradu, Čegru, Ljubiću, Ceru, Kolubari, Krfu, Vidu, Zejtinliku, Kajmakčalanu, Šumaricama, Jajincima, Kadinjači...

Drugim rečima, zaigrali bismo i pljunuli na sopstveno istorijsko, nacionalno, zajedničko i pojedinačno ljudsko dostojastvo.

Zamislite da Grci organizuju žurku na Termopilima, Rusi kod Borodina, zapadni saveznici na Verdenu...
Nezamislivo, zar ne?

Iako je mladić koji počiva u Grobu neznanog junaka samo simbolično nepoznat, on je zajednički div-junak i predak svih nas koji težimo slobodi, nepokoru i miru.

Kompleks Groba neznanog junaka je zakonom zaštićen spomenik kulture od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju.

Kao Srbin i kao građanin molim da se opredeli druga i primerenija lokacija za održavanje javnog skupa zabavnog karaktera, a ne Grob neznanog junaka.


Ljudskost i odgovornost su, uprkos svemu, odneli prevagu.

Hvala organizatorima ovog događaja koji su na pravi način odreagovali na apel javnosti.

Hvala svima vama, dragi prijatelji, što smo i ovoga puta pokazali da smo složni i spremni da zajednički delujemo u javnom interesu, štiteći kulturno naleđe od zloupotrebe i skrnavljenja.BIOGRAFIJAAUTORI PPNS: DEJAN RISTIĆ

RANIJE OBJAVE

 • ISTORIČNOST U VIZUELNIM I TEKSTUALNIM SADRŽAJIMA PROJEKTA ’SLAVA BEOGRADU! SLAVA SRBIJI!’
 • SEĆANJE IZ PEPELA - DOKUMENTARNI FILM
 • CIKLUS PREDAVANJA O KULTURNOM NASLEĐU I NACIONALNOJ ISTORIJI
 • ŽENE SRPSKIH VLADARA - NOVA RADIJSKA EMISIJA
 • POKRETAČI: O KULTURNOM NASLEĐU U SRBIJI
 • ČOVEK NE MORA DA BUDE KOMUNISTA DA BI BIO ANTIFAŠISTA
 • KAKO ĆE BALKAN IZGLEDATI 2029?
 • ISTINE, ZABLUDE, TAJNE I SIMBOLIKE PRVOG RATA
 • PRIČA O ŽIVOJINU
 • DA SVAKO OD NAS OŽIVI I LIČNO SEĆANJE NA SVOJE PRETKE...

DETALJNIJE


ARHIVA PPNS DREN

 

 

DOM

 

 

POTROŠAČI

 

 

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

 

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

 

 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar