Četiri asa u Beogradu

Četiri asa u Beogradu

Povodom 1. aprila, Dana šale, u Centru Kragujevac u Beogradu, upriličeno je prikazivanje, u slici i reči, dela najpoznatijih (neki kažu i najboljih) kragujevačkih karikaturista i satiričara: Milete-Miće Miloradovića, Aleksandra-Krnje Dimitrijevića, Raše Papeša i Dragana Rajičića.

Već pripremljena kao knjiga pod nazivom “Četiri asa“ našla se među gledaocima i slušaocima pre uživo, nego između korica.

Uvodničar i pisac predgovora, poznati srpski satiričar i novinar Duško M. Petrović, dugogodišnji urednik “Ježa“ rekao je:

“Knjiga nagrađenih radova Miloradovića, Rajičića, Dimitrijevića i Papeša je delo koje će, već po tome kako je zamišljeno, izazvati posebno interesovanje kulturne javnosti, ne samo grada Kragujevca i države Srbije, nego i na celom prostoru gde se ovim jezikom misli i govori, gde se ovakvim ili baš mnogo sličnim očima gleda i sve viđeno prima i razume.

U poker partiji politike i na nju upućene pisane i crtane satire, rekao je Petrović, “Četiri asa“ će sigurno izvojevati pobedu i to baš tamo gde je najvažnije, kod naroda, pri čemu je apsolutno svejedno koja im je karta peta. Ali nije tako i u poslovima izdavanja i štampanja ove vredne knjige - ne da nije svejedno, nego je od ključnog značaja da u tim poslovima peta karta, bude karta podrške, da bude adut kojim društvo pokazuje koliko mu je stalo do kritike ili pohvale.“


Izvor: kragujevac.rs 

Print Friendly and PDF

Komentara: 2

  • Doni Em
    09.06.2014

    Volela bih da znam šta se dešava sa četiri asa? Da li je grad odobrio sredstva za štampanje? Pozdrav za odličnog Rašu

  • ППНС
    09.06.2014

    Неће та књига скорије, изгледа. Има пречих... Хвала за посету и поздрав, прослеђен је :)

Dodaj komentar

Facebook komentari