Dečje odeljenje, decembar 2015.

Dečje odeljenje, decembar 2015.

Dragi drugari,

Evo bibliotekara i pre odlaska na novogodišnji raspust. Verujte, ima i onih koji će i u novogodišnjoj noći čitati knjige, ima i drugih koji će pričati o pročitanom jer knjige su uvek, uvek u modi. Evo, na mom stolu su knjige koje su već duže na našim policama - nisu ni najtraženije ni najčitanije, ali su dobre, pouzdane i zanimljive i nijednog čitaoca ne razočara druženje sa njima.

"Vidovita Ana ili zašto smo ukrali magarca" - Boško Lomović

Naša junakinja Ana, sasvim obično neobična devojčica ima odličan plan za druženje, a desilo se i da jedan magarac ume da bude dobar saigrač.

"Polisena i njeno prase" - Bjanka Picorno

Polisenu su usvojili, a kada ona to sazna, poći će, naravno, da pronađe roditelje. Neobično zanimljiva priča, ali morate je sami pročitati.

"Mobi Dik" - Ketrin Olmsted

Prepričano, skraćeno izdanje čuvenog Melvilovog romana. Ismail je moreplovac uvek spreman da se upusti u avanturu. Odlazi na brod Pikvod koji kreće u lov na kitove. Kako putovanje prolazi, tako on želi da pronađe Mobi Dika, strašnog kita koji mu je oduzeo nogu.

"Čarna i Nesvest" - Uglješa Šajtinac

Knjiga o prijateljstvu, smislu života, Mama vrana je iz jajeta dobila Čarnu, a crvić Nesvest ume da se druži i da voli.

"Amanda i detektivi" - Joahim Fridrih

Jedan od romana iz serije pričica koje prate neobični život porodice Kaminski. Ova porodica ima čudesnu pomoćnicu Amandu X. Zaplet počinje, rasplet je toliko duhovit da ćete se držati za stomak od smeha.

"Pripovesti Barda Bidla" - Džoan Rouling

Pet raznolikih bajki podjednako zanimljivih i Normalcima i čarobnjacima.

"Pod ukletim zvezdama" - DžozefinaAndželini

Opet jedna priča o drugačijoj devojčici. Ona ne razlikuje san i javu, ona je nekima zanimljiva drugi joj se smeju. Ali, ona je otkrila ljubav i za nju počinje novi život.

"Izgubljeni dnevnici Adrijana Mola" - SjuTauzend

U ovom nastavku su beleške od 1999-2001. godine. Adrijan raste, sa njim i čitaoci, a dnevnici ih približavaju i na čudan način povezuju.

"Sedam profesora dalekog severa" - Džon Fardel

Odlazak na Arktik, u spasilačku misiju, doveo je nekoliko prijatelja u neverovatnu situaciju - životi su im u opasnosti, a otkrivanje jedne tajne, najveće misterije, može ih spasiti.

"Matje Idalf pred prvim izazovom" - Kristof Mori

Baš ove subote tražila sam sa neumornom čitateljkom Danicom ovu knjigu na polici na kojoj uvek stoji. Nismo je našle, tačnije, nismo je videle - sakrila se između dve sa omotačem iste boje, između dve istovetno "debele" knjige. Čuli ste sigurno već ono da je knjiga debela, knjiga tanka. A nema debelih i tankih knjiga, ima obimnih i manje obimnih. E, ova knjiga o Idalfu je dovoljno obimna da ispriča interesantnu i poučnu priču o dečaku koji je poznat po tome što godinama upropaštava kraljev rođendan.

Eto, drugari, ovo je mucav pokušaj da vas ubedim da čitate. Kada bi umeli lepo da vam se obrate, vaši stariji (roditelji, nastavnici, bibliotekari), vi biste čitali sa više poverenja, češće, bili biste knjigočitači, možda i knjigopisači. Ovako, mi se trudimo da nas čujete, a vi nam ne zamerite što nismo dovoljno zanimljivi, pohvalite našu dobru nameru i trud, a mi ćemo se popravljati. Da, draga deco, odrasli se popravljaju kada ih vi popravljate. Vaš trud je neophodan. Molim vas, počnite da se bavite nama, potrebni ste nam. Voli vas vaša Dečja biblioteka.

Pripremila: Slavica Veličković

Narodna biblioteka - Dečje odeljenje, Milovana Glišića 44, 034/63-70-216
Radno vreme: radnim danima od 7:30 do 19:00, svaкe subote od 7:30 do 13:00.

NAJTRAŽENIJI NASLOVI I PREPORUKE PRETHODNIH MESECI

nbvk 150g

FB DEČJA BIBLIOTEKANARODNA BIBLIOTEKA

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html