Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Glavolom

19.02.2020

Čakaj: Granica Kosova i Albanije ne treba da postoji

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/korona.html

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCUPremijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da je potpisivanjem sporazuma Albanije i Kosova u Tirani izvršeno "nacionalno ujedinjenje preko Evropske unije".

RAMA: NACIONALNO UJEDINJENJE S KOSOVOM PREKO EU

Izvor; N1, 23. 03. 2015.

Meta u obrazloženju svoje odluke navodi da je Čakaj neiskusan „u stranačkoj politici, upravi, diplomatiji i državnim strukturama.“ I zaista, albanska javnost o njemu zna vrlo malo. Studirao je – kako piše u Vikipediji – u Belgiji i na Sorosevom univerzitetu u Mađarskoj. Pre nego što je u leto prošle godine postao zamenik ministra spoljnih poslova, radio je kao politički savetnik premijera.

No, za predsednika nije problem samo meteorski uspon mladog Čakaja. Predsednik tvrdi da se Čakaj zalaže za razmenu teritorija između Srbije i Kosova. Albanski predsednik se pozvao na jedan intervju zamenika ministra spoljnih poslova za kosovsku televiziju „Kljan Kosova“, gde je Čakaj rekao da se promena granica koncipira „u okviru opštih korekcija koje se upravo dešavaju na Zapadnom Balkanu“.

FUIDNE GRANICE

Izvor: Dojče vele, 15. 1. 2019.

"Ne znam koliko je propraćeno da je Bedžet Pacoli objavio na Tviteru da Albanija i takozvano Kosovo sada imaju zajedničke diplomatske misije i zajedničko delovanje, što je strašno", rekla je Brnabićeva za televiziju Pink.

Branabićeva je navela da je skandal što do sada nema nikakve reakcije SAD, te da je trenutak u vreme formiranja nove Evropske komisije namerno izabran kako iz Brisela ne bi dolazile reakcije.

KOSOVO I ALBANIJA UJEDINJUJU DIPLOMATSKE MISIJE, BRNABIĆ OŠTRO REAGOVALA

Izvor: Slobodna Evropa, 4. 7. 2019.

Vršilac dužnosti albanskog ministra vanjskih i evropskih poslova Gent Cakaj izjavio je u četvrtak da bi Srbija trebala pokrenuti pitanje plaćanja ratne odštete Kosovu i da bi proces normalizacije odnosa dvije strane trebao biti okončan priznanjem nezavisnosti Kosova.

ALBANSKI MINISTAR POZIVA SRBIJU DA PLATI RATNU ODŠTETU KOSOVU

Izvor: Al Džazira, 7. 11. 2019.


Izvor: Tviter, 16. 1. 2020.

"Mnogo smo radili na stabilizaciji u regionu i boljem povezivanju. Drago mi je što je Albanija pristala i na ’mini šengen’ inicijativu. Ovo je još jedan način da pokažemo da smo tu za sve naše partnere, za sve građane iz regiona i onda kada je teško i kada je nevolja", rekla je Brnabićeva.

BRNABIĆ: SRBIJA ĆE DONIRATI DVA MILIONA EVRA POMOĆI ALBANIJI

Izvor: 021/Tanjug/Beta, 17. 2. 2020.


Izvor: Tviter, 17. 2. 2020.


„Tragedija je još jednom dokazala da je granica koja deli dve zemlje simbolična i da se saradnja neizbežno mora produbiti. Granica između Kosova i Albanije uopšte ne treba da postoji, trebalo bi je odmah ukloniti i naše zemlje bi trebalo da uživaju neograničenu slobodu kretanja“, rekao je on.

Cakaj je istakao da je kosovskom kolegi predložio potpisivanje dva početna sporazuma.

"Prvi je sporazum o podeli troškova u kampanji lobiranja za priznavanje Kosova, a drugi sporazum je prenošenje iskustava u procesu evropskih integracija”, rekao je Cakaj.

CAKAJ: GRANICA KOSOVA I ALBANIJE NE TREBA DA POSTOJI

Izvor: Kosovo-online, 19. 2. 2020.Albanski šef diplomatije Gent Cakaj predložio je vlastima Kosova da zajednički preduzmu lobiranje za priznavanje Kosova.

TIRANA INICIRA ZAJEDNIČKU KAMPANJU ZA PRIZNAVANJE KOSOVA

Izvor: Info-ks, 19. 2. 2020.Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar