Dan žalosti u Kragujevcu - petak 3. mart

Dan žalosti u Kragujevcu - petak 3. mart

Posle dva dana i dve noći, ispunjenih neizvesnošću i nadom, dogodilo se upravo ono od čega smo svi strahovali. Kapetan Darko Kostić, Dejan Kovačević i Željko Nikolić nastradali su prilikom eksplozije u Tehničkom remontnom zavodu 28. februara zajedno sa potpukovnikom Miroslavom Perišićem.

Ovo je velika tragedija i veliki gubitak za naš grad, Tehničko remontni zavod i Vojsku Srbije. Porodicama, prijateljima i kolegama Darka Kostića, Dejana Kovačevića i Željka Nikolića upućujem najiskrenije saučešće. Odlukom Gradskog veća, 3. mart proglašen je za Dan žalosti u Kragujevcu.

U ovim teškim danima za radnike Tehničko remontnog zavoda i Vojske Srbije, njihove porodice i naš grad, u ime svih sugrađana zahvaljujem se pripadnicima Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Zavodu za hitnu medinsku pomoć i zaposlenima u Kliničkom centru Kragujevac koji su uz nadljudske napore učinili sve da spreče tragediju većih razmera, evakuišu radnike i zbrinu povređene. 

Izvor: Grad Kragujevac


Ministarstvo odbrane Reppublike Srbije - Saopštenje

Nakon intenzivnog traganja za licima nestalim u eksploziji u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, pri čemu su, s obzirom na izuzetno složene uslove, korišćeni svi raspoloživi ljudski potencijali i tehnički kapaciteti, pronađeni su posmrtni ostaci kapetana Darka Kostića i civilnih lica Dejana Kovačevića i Željka Nikolića.

U skladu sa nalogom nadležnog tužioca u toku je identifikacija pronađenih posmrtnih ostataka.

Istragu o uzrocima i posledicama nesreće vodi zamenik Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Jasmina Stojadinović.

Komisija za ispitivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja koju je formirao ministar odbrane juče je počela sa radom, dok je danas započeo vanredni Inspekcijski nadzor u Tehničkom remontnom zavodu koji po nalogu ministra sprovodi Inspektorat odbrane.

Saučešće porodicama nastradalih uputili su ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković. 

Izvor: MOD 
 

SAHRANJEN POTPUKOVNIK MIROSLAV PERIŠIĆ 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari