Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Glavolom

10.01.2020

Neda Arnerić (Knjaževac, 15. jul 1953. - Beograd, 10. januar 2020)

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/korona/da-li-ce-se-beskontaktni-toplomeri-koristiti-u-osnovnim-i-srednjim-skolama-kragujevca.html

Neda Arnerić (Knjaževac, 15. jul 1953 — Beograd, 10. januar 2020) bila je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica, diplomirana istoričarka umetnosti i bivša političarka.


NEOBAVEZNO - MALA NEDA (NEDA ARNERIĆ 1969.)

Apstrakt: dokumentarni film o glumici Nedi Arnerić

  • Branko Cvejić dočekuje Nedu na aerodromu po povratku iz Moskve, kada je imala 16 godina
  • Insert iz filma’višnja na Tašmajdanu’
  • TV-ekipa u Puli intervjuiše Nedu
  • Neda na plaži u kupaćem kostimu, poziranje fotoreporteru Čedi Komljenoviću
  • Razgovor sa Nedinom majkom
  • Insert iz filma’Višnja na Tašmajdanu’
  • Neda u Pulskoj areni, na bini

Ličnosti: Neda Arnerić; Branko Cvejić; Čeda Komljenović
Autori: Srđan Karanović; Predrag Peca Popović

Trajanje: 37:49AUTOPORTRET: NEDA ARNERIĆ, 2017.

Pred očima publike dvadesetdvomilionske zemlje sazrevala je devojčica nesputane energije i mladalački zavodljivog šarma, hrabro noseći teret najmlađe jugoslovenske zvezde, zatim seks simbola i postala glumica spremna da se prepusti filmskim, pozorišnim i televizijskim izazovima, spremna da se suoči sa sopstvenom nesigurnošću, sa strahovima, političkim idealima i da shvati, posle svega, da je život pred njom.

Glumica Neda Arnerić za Autoportet pravi kroki, dok ostatak slike prepušta svojim gostima sa kojima razgovara o osećanju nesigurnosti koje je pratilo tokom cele karijere, o tome kako se izborila sa slavom kao trinaestogodišnja devojčica, o "krupnom planu" koji voli u pozorištu i ulogama i rediteljima koji su obeležili njenu karijeru.

Gosti Nede Arnerić u studiju su filmofil Radoslav Zelenović, kopredsednik Odbora za osnivanje Audiovizuelnog arhiva i Centra za digitalizaciju SANU, glumica Elizabeta Đorevska i "klasić" sa Akademije i prijatelj još od "rovinjskih dana" Feđa Stojanović. O saradnji s glumicom govore i reditelj Petar Zec i glumica i rediteljka iz Hrvatske Senka Bulić.

Urednik emisije Snežana Stamenković Jojić, dramaturg Tamara Baračkov, reditelj Milica Soldatović Mikić.EKSKLUZIVNO: KAKO ŽIVOT DANAS VIDI NEDA ARNERIĆ, 2019.

Glumica Neda Arnerić je ponovo preživela veliku ličnu dramu nakon smrti svog supruga koji je nedavno preminuo. Njena privatnost i tada kada je pala sa terase svog stana kao i sada bila je izložena mnogim interpretacijama.

Ovu emisiju snimila sam pre tri godine u Nedinom domu na Vračaru gde sam sa njom razgovarala o životu i onom što je čeka u novim predstavama i karijeri. Koliko javna ličnost danas može da zaštiti svoju privatnost i koliko na to ima pravo? Gde su granice ulaženja u nečiji privatni život?

Nedavnim događanjem Neda Arnerić je ponovo prošla težak period u svom životu koji joj je dao putokaz za dalji život.

Oktobra 2016. kada sam sa njom razgovarala kretala je na turneju u Australiju sa pretstavom "Izvinjavamao se mnogo se izvinjavamo" i tada je sa tog puta slala slike za ovu emisiju. Krize u životu postoje i njih će Neda Arnerić prevazići.Izvori: RTS Kulturno-umetnički program; Mira Adanja Polak ekskluzivno STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar