Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Glavolom

03.06.2019

Vanredna situacija na celoj teritoriji Knića

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

VIDEO: DUO DIGITAL MEDIAProglašena vanredna situacija na celoj teritoriji opštine Knić


Štab za vanredne situacije opštine Knić proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine. Najteže je u selima Donje Gruže, kuće i staje su pod vodom, nekoliko porodica je evakuisano, na stotine hektara je poplavljeno. Oštećeni su putevi, mostovi. Ambulanta u Gruži je poplavljena i neće raditi. Poplavljena je i trafostanica u Gruži pa je i 200 domaćinstava u tom delu opštine bez električne energije. Voda sa izvorišta Ribeška glava je za sada ispravna.

Štab za vanredne situacije apeluje na građane da obezbede zalihe vode za piće jer je voda prodrla do izvorišta, pumpe su isključene, ali će vodosnabdevanje tokom dana biti normalno.

Opština Knić zatražila je pomoć od Uprave za vanredne situacije, cisternu sa pijaćom vodom za meštane Donje Gruže, čamce kako bi evakuisali ugrožene porodice, džakove sa peskom, pumpe za izbacivanje vode.

Pozvani su i svi građani opštine Knić čija domaćinstva nisu ugrožena da se stave na raspolaganje Štabu, koji koordinira akciju pomoći poplavljenima.

Štab za vanredne situacije poziva građane čija domaćinstva nisu ugrožena da pomognu

Pajsijević, Guberevac, Gruža, Grabovac, Lipnica, Vrbeta, Balosave i ostala sela u Donjoj Gruži pretrpela su najveće štete. Ugrožena su domaćinstva, farme, putevi. Iz Štaba za vanredne situacije apeluju na građane da budu solidarni, pomognu jedni drugima, žitelje čija domaćinstva nisu ugrožena pozivaju da se stave na raspolaganje Štabu koji koordinira akcije pomoći.

Svi koji žele da pomognu mogu da se jave na telefon 510-113. Članovi Štaba i opštinske Uprave su na terenu i sa meštanima otklanjaju posledice poplava.

Izlile se reke i potoci, članovi Štaba za vanredne sitaucije od jutros na terenu

Zbog izuzetno jake kiše na teritoriji opštine Knić izlile su se Gruža, Ribeš, Kotlenjača, Debeljača i Lipnička reka. Poplavljene su oranice, delovi naseljenih mesta, na pojedinim putnim pravcima saobraćaj se odvija otežano. Članovi štaba za vanredne situacije i radnici JKP „Komunalac“ od 5 časova su na terenu, prokopavaju odvode, pomažu najugroženijima.

Iz Štaba za vanredne situacije pozivaju građane da se jave ukoliko im je potrebna pomoć.

OPŠTINA KNIĆ SAJT, FB STRANA 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar