RHMZ: Prognoza vremena za 12. februar 2021.

RHMZ: Prognoza vremena za 12. februar 2021.

Meteorološka najava

Četvrtak, 11. februar 2021.

Oblačno, mestimično s kišom. Pre podne na severu i zapadu, a posle podne i u ostalim krajevima jako zahlađenje i prelazak kiše u sneg, ponegde uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.
Vetar umeren i jak, ponegde kratkotrajno i olujni, severozapadni.
Posle podne na severu i zapadu, a uveče i tokom noći u svim krajevima prestanak snega.
Temperatura u toku dana u značajnom padu, posle podne i uveče u većini mesta, a tokom noći i na jugu Srbije ispod 0°C.

Od petka ledeni dani. Ujutru umeren, ponegde i jak mraz, a dnevna temperatura od -5 do 0°C. Očekuje se pojava poledice. Povremeno će padati slab sneg i to na jugu i jugozapadu zemlje.

Prognoza vremena za pet dana: Kragujevac

  • Maksimalna temperatura: četvrtak 9, petak -2, subota -5, nedelja -3, ponedeljak -2.
  • Minimalna temperatura: petak -8, subota -10, nedelja -9, ponedeljak -8.

Izgledi vremena za Kragujevac i širu okolinu za period: 1. - 28. 2. 2021.

Графикон температура за Крагујевац за 30 дана

Grafikon temperatura za Kragujevac za 30 dana

Napomena: Mesečna prognoza vremena izrađuje se 1. i 15. u mesecu. Ova prognoza je orijentaciona i poželjno je koristiti je uz prognozu za pet dana unapred.

  • Prognozirana količina padavina: 44 mm
  • Razvoj vremena biće sličan periodu: 5. 1. - 4. 2. 2001.

Sezonska prognoza: blaži i vlažniji februar

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 2.2ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 8.3ºS.

Mesečna suma padavina tokom februara biće iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 13 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 59 mm.

Hidrološko upozorenje

Vodostaji na Limu kod hidrološke stanice Prijepolje će biti u porastu i tokom 11. februara će prevazići granicu vanredne odbrane od poplava. Tokom 11. februara vodostaji na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama će biti u porastu sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima. Vodostaj Tise kod Titela će tokom 12. februara dostići granicu redovne odbrane od poplava. 

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html