Hotel Kragujevac: projekat 2012 - stanje 2018

Hotel Kragujevac: projekat 2012 - stanje 2018



2018.

POSEČENA STABLA KOD HOTELA "KRAGUJEVAC"




2016.

NAKON DECENIJE SUĐENJA: PLATIO JE MILION EVRA A ONDA 9 GODINA DOKAZIVAO DA JE KUPIVŠI HOTEL U KRAGUJEVCU KUPIO I TERASU TOG HOTELA (FOTO)

2014.

ZA MILION KUPIO HOTEL, NE I TERASU

Beograd - Milorad Božović iz Bumbarevog brda kod Knića pokušava da dokaže da je kupujući hotel "Kragujevac", kupio i terasu tog hotela.

Božović se sedam godina spori sa gradskom upravom Kragujevca ne bi li dokazao da je pre devet godina, kupujući za oko milion evra hotel "Kragujevac", površine oko 5.000 kvadratnih metara, kupio i terasu tog hotela.

Rođak vlasnika i direktor hotela Dragan Simović, izjavio da je Božović, koji godinama živi i radi u Švedskoj, u rekonstrukciju hotela uložio između dva i po i tri miliona evra, ali da ne može da završi investiciju i uredi terasu, koja je decenijama bila omiljena letnja bašta Kragujevčana.

Podsetivši da je početkom 60-ih godina prošlog veka, izvršena eksproprijacija zemljišta i da je tadašnje hotelsko preduzeće, čiji je osnivač opština, platilo naknadu privatnim vlasnicima, Simović tvrdi da su u međuvremenu "nestala" dva-tri ugovora, te da je Božović našao njihove potomke i platio im naknadu za ekspropiijaciju od pre pet decenija.

Negirajući da grad opstruiše završetak ulaganja, član gradskog veća za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević u izjavi je rekao da gradska uprava samo želi da uredi imovinske odnose. On objašnjava da je svojevremeno sporno zemljište dato hotelu na korišćenje, ne i u vlasništvo, kao i da je parcela, na kojoj je izgrađen hotel, u katastar upisana posle avionskog snimanja 2006. godine.

2012.

DO KRAJA SEPTEMBRA BIĆE ZAVRŠENA REKONTRUKCIJA HOTELA „KRAGUJEVAC“


2005.

HOTEL "KRAGUJEVAC" PRODAT SRBINU IZ ŠVEDSKE

Ugostiteljsko-turističko preduzeće (UTP) "Kragujevac" prodalo je istoimeni hotel državljaninu Srbije koji živi u Švedskoj. Najveći kragujevački hotel, koji ima površine od oko 5.000kvm i nalazi se u centru grada, prodat na licitaciji pre 15 dana državljaninu Srbije iz Malmea koji će polovinom aprila 2005. doći u Kragujevac radi ispunjenja preuzetih obaveza. 

MILORAD BOŽOVIĆ IMA KONCEPT - HOTEL "KRAGUJEVAC" SA 5 ZVEZDICA

Božović je hotel "Kragujevac" , kapaciteta 114 soba, kupio po sistemu zatorenih ponuda preuzevši i 32 radnika kojima nije prekidan radni odnos.

Očekuje se da će u sanaciju i renoviranje hotela biti uloženo najmanje još 800.000 evra. Neke sanacije su već pokrenute, kao što je priprema letnje bašte za predstojeću sezonu, koja će biti opremljena novim garniturama, otvorenim šankom i adekvatnom podnom rasvetom.

Krajem juna 2005. počeće radovi na restoranu "Mezazin" i balske sale, a krajem leta počeće sanacija sistema grejanja i dotrajalih elektro i vodovodnih instalacija. Na jesen će otpočeti rekonstrukcija svih 114 soba od kojih će prvo biti redizajnirano 27 dvokrevetnih, 17 jednokrevetnih soba i 3 apartmana na sva 3 sprata hotela. Na prvom spratu biće uređene sobe za goste iz inostranstva do ocene 5 zvezdica u kategorizaciji.

Cilj je da "Kragujvac" postane evropski hotel, sa 5 zvezdica, u centru grada.

Milorad Božović, poreklom iz sela Bumbarevo Brdo kod Knića, vlasnik je i fabrike za preradu mesa u Malmeu, kao i lanca prodavnica suhomesnatih proizvoda i mesnih prerađevina u Švedskoj. (Pregled)

Foto: Ekapija, Telegraf, Bravo FM
Izvori: RTK, Telegraf, Srbija danas, Ekapija 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html