Vreme opasno i vrlo opasno

Vreme opasno i vrlo opasno

Bela

Nedostajući, nedovoljni, zastareli ili sumnjivi podatak.

Zelena

Nije potrebna posebna pripravnost.

Žuta

Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Nepreduzimajte nepotrebne rizike.

Narandžasta

Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Crvena

Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Izvor: Meteo alarm 


Meteorološko upozorenje

U sredu (03.07.) malo svežije, na severu za 7, na jugu za 3 stepena. Trenutno nema aktuelnog hidrološkog i agrometeorološkog upozorenja, kao i vanredne agrometeorološke informacije.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za: 03.07.2019. - SREDA

Nepovoljna biometeorološka situacija prouzrokovaće pojačane tegobe kod većine hronično obolelih, a naročito kod srčanih bolesnika i astmatičara. Kod meteoropata su mogući neraspoloženje i glavobolja. Preporučuje se adekvatno odevanje i zaštita od UV zračenja.

Izvor: RHMZ 


ARHIVA PPNS


PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari