Katarina Veljković - Global Teacher Prize

Katarina Veljković - Global Teacher Prize

2017.

Imam pozitivan odnos prema učenju i trudim se da to razvijam i kod svojih učenika. Poštujem različitosti, uvažavam slobodu mišljenja, a u organizaciji nastavnih aktivnosti koristim savremene metode, formalne, ali i neformalne oblike učenja, kao što su učenja kroz igru, vršnjačko učenje, projektna nastava i uronjeno učenje. To radim da bih u što većoj meri podstakla učeničku saradnju, samostalnost, kritičko mišljenje i kreativnost. Moj motiv za izbor ovih metoda je želja da učenike u što većoj meri podstaknem da se osposobe da komuniciraju i sarađuju, da samostalno donose odluke i preuzimaju odgovornost za svoj rad, da razmišljaju inovativno i izrađuju najrazličitije aplikacije koje mogu i drugima da koriste.

ZA KORAK ISPRED DRUGIH

2018.

Nakon duge rasprave, i uvida u prijave svih prijavljenih kandidata, kvalitet prijava, sadržaj, aktivnosti, napora da promene svoje okruženje i život svojih učenika, usaglašenost sa kriteterijumima Global Teacher Prize-a, troje kandidata izdvojilo se od ostalih prema natprosečnim postignućima.

Uvidom u prijave kandidata i dostavljene dodatne materijale, a imajući u vidu kriterijume Varkey Fondacije, komisija je odlučila da na “Global Teacher Prize” plasira sledeće kandidate:

  • Dragana Kuveljića, učitelja u osnovnoj školi M. Stiković u Prijepolju
  • Katarinu Veljković, nastavnicu računarstva i informatike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji
  • Tatjanu Marković Topalović, nastavnicu fizike u srednjoj školi Dr. Andra Jovanović u Šapcu

Izborom ovogodišnjih kadidata želimo da pošaljemo poruku da su ovakvi nastavnici izuzetno značajni i vredni našem društvu, i da ih ohrabrimo da svoje metode rada i uspehe i dalje unapređuju i promovišu.

IZABRANI SU POBEDNICI NACIONIALNOG TAKMIČENJA ZA 2018. GODINUIzvori: Kragujevačke, Udruženje Živojin Mišić 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari