Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Pozitiva

31.07.2019

Počast konjima nastradalim tokom Velikog rata

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Prema istorijskim podacima, slika je snimljena u američkoj državi Novi Meksiko. Procenjuje se da je u Prvom svetskom ratu ubijeno oko osam miliona konja. Ove plemenite životinje korišćene su za prenošenje hrane, vode, municije i lekova za ljude na frontu.

Iz Velike Britanije je na frontove upućeno milion konja, a u zemlju se vratilo svega 60 hiljada. Uz konje, u ratu je stradao veliki broj pasa, čak milion.

Hrabrost konja tokom rata u svojoj knjizi "Ratni konji" opisao je pisac Majkl Morpurgo, što je kasnije pretočeno u scenario za film Stivena Spilberga.

Divna slika nastala nakon Prvog svetskog rata. Poziralo je 650 oficira u čast osam miliona konja koji su nastradali tokom Prvog svetskog rata…

БОЕВОЙ КОНЬ - ОЙ, ПРИ ЛУЖКУ / WAR HORSE - OH, ON A MEADOWVia: Čuvari ćilirice
Izvor: Express/Blic/Sputnjik


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar