Rođena bez ruku, prva na svetu u paratekvondou - Dejana Bačko (25)

Rođena bez ruku, prva na svetu u paratekvondou - Dejana Bačko (25)

Na Petrovaradinsku tvrđavu, gde smo utanačili intervju za Priče sa dušom, Dejana Bačko (25) došla je u pratnji lične asistentkinje Milice. One žive zajedno, radnim danima su nerazdvojne, dok vikendom Milica ide kod svojih.

Upoznale su se preko zajedničkog prijatelja, druže se, Dejani mnogo znači Miličina podrška, jer je ona, kako kaže, njena i leva i desna ruka i dođe joj kao sestra. Milica joj pravi i „najbolju pastu i piletinu s rižom“.

Dejana je rođena bez gornjih ekstremiteta. Odrasla je u domu „Kolevka” u Subotici, kasnije je živela sa roditeljima u Bačkoj Palanci i 2015. godine se preselila u Novi Sad zbog studiranja.

Aktivno se bavi paratekvondoom od 2016. godine, a najveći uspeh u karijeri je to što je prošle, 2019. godine postala svetska prvakinja na takmičenju u Turskoj!

U njenoj sportskoj biografiji je i Evropsko prvenstvo na kojem je osvojila drugo mesto u paraolimpijskoj kategoriji, a kao veliki uspeh dodaje i nacionalno priznanje, odnosno nacionalnu penziju koju je dobila. Vicešampionka sveta bila je i 2017. godine na svetskom prvenstvu u Londonu...Detaljnije:

DEJANA JE ROĐENA BEZ RUKU, PRVA JE NA SVETU U PARATEKVONDOU I SLIKA NOGAMA, A SADA JOJ SE OSTVARUJE SAN DA POLOŽI VOŽNJU

Izvor: Priče sa dušom 

Devojka sa krilima

DEVOJKA SA KRILIMA FB STRANA, INSTAGRAM

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari