Autoportret: Bojan Suđić; Simfonija tradicije

Autoportret: Bojan Suđić; Simfonija tradicije

Dirigent Bojan Suđić svrstava se u sam vrh uticajnih ličnosti u našoj sredini kada je reč o klasičnoj muzici. Izuzetan renome i uvažavanje ostvario je zahvaljujući obrazovanju, marljivom radu i pragmatičnoj naravi.

Tijana Paunković, urednica emisije: "U svom Autoportretu, Bojan će publici pokazati stranu svoje ličnosti koja je do sada bila manje poznata javnosti. Predstaviće se kao zanimljiv i izuzetno duhovit domaćin, poveriće nam priče o nekim ličnostima i događajima koji su odredili njegov profesionalni i privatni život... Sve nas je iznenadio svojim tajnim mestom, tačnije "tajnim hobijem" - letenjem!"

Reditelji emisije su Igor Basorović i Miodrag Kolarić a scenaristkinja Kristina Đuković.

TV serijal RTS-a "Autoportret" otvara prostor najznačajnijim ličnostima iz kulture i umetnosti, kako bi ih publika upoznala na jedan drugačiji, intimniji način.

Emisija inovira standarde televizijskih programa iz kulture i nudi atraktivnu formu koja će privući vašu pažnju.

Urednice emisija su Snežana Stamenković Jojić i Tijana Paunković.

Scenaristkinje: Nataša Drakulić, Tamara Baračkov i Kristina Đuković.

Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS je Nebojša Bradić.


SIMFONIJA TRADICIJE - DIRIGENT BOJAN SUĐIC, ANSAMBL KOLO, SIMFONIJSKI ORKESTAR I HOR RTS

Ansambl "Kolo", uz pratnju Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a, održao koncert u Centru "Sava" pod nazivom "Simfonija tradicije".

Na koncertu je učestvovalo više od 300 muzičara, igrača i pevača. Oni su interpretirali umetnička dela poznatih kompozitora (Bošnjakovića, Rajičića, Trudića, Baranovića, Hristića, Rimskog Korsakova...) i koreografa u savremenoj produkciji.

Koncept programa je svojevrstan povratak na same početke rada Ansambla "Kolo", nastavak saradnje sa maestrom Bojanom Suđićem i umetnicima Muzičke produkcije RTS-a. Simfonija tradicije podsetila je posetioce koncerta na simfonijske raspise poznatih koreografija Olge Skovran, Dobrivoja Putnika i Mire Snjine. Istovremeno, publika je uživala u namenski raspisanim aranžmanima savremenih autora koje je za Simfonijski orkestar i Hor RTS-a pripremio Konstantin Blagojević.Izvor: RTS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari