B292: Prvo javljanje - Veran Matić

B292: Prvo javljanje - Veran Matić

Aleksandar Vučić ulazi u Vladu narodnog jedinstva 24. marta 1998. godine, na mesto ministra za informisanje. Za vreme tog ministarskog mandata potpisao je Zakon o javnom informisanju. Zakon je ostao upamćen po drakonskim kaznama za medije, sa namerom da onesposobe kritički glasovi.

Početak bombardovanja iskorišćen je za obračun sa najneposlušnijima. Emitovanje Radija B92 i više drugih stanica u ANEM-ovoj mreži zabranjeno je. Nekoliko dana po zabrani emitovanja, B92 je nasilno preuzet. Dolazi novo rukovodstvo, koje je nelegalno imenovala tadašnja vlast. Zaposleni odbijaju da sarađuju sa novom upravom i nastavljaju da šalju informacije iz svojih kuća, putem internet servera u Amsterdamu, do slušalaca.

Po završetku NATO bombardovanja, zahvaljujući frekvenciji koja je pozajmljena od beogradskog Studija B, prvobitni tim B92 vratio se na radio-talase kao Radio B292.

Do kraja 1999. godine, B292 uspeo je da obnovi celokupan program, dok je video-odeljenje nastavilo da radi informativni program i priloge o događajima iz glavnog grada, za ANEM-ovu televizijsku mrežu.Jutjub: Ivan Mihajlović

 

GALERIJA PPNS: MILOSRDNI ANĐEO 1999 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari