Priča o Balkanskoj međi

Priča o Balkanskoj međi

Prvi svetski film u kojem Srbi nisu loši momci...

Priča o "Balkanskoj međi" koju sam, zajedno sa kolegom Mladenom Jankovićem, snimio pre par meseci u Moskvi, a koja je emitovana na RTS 2 21. marta 2019. godine. Obavezno pogledajte film "Balkanska međa"!

Boris Malagurski


KONFERENCIJA ZA MEDIJEINTERVJU

Miloš Biković i Miodrag RadonjićAleksandar RadojičićMilena RadulovićAleksandar Srećković-KuburaReakcije ruske publikeO FILMU

Na 20. godišnjicu bombardovanja Srbije, u bioskope je stigao film "Balkanska međa" - akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini.

Ova 24 časovna akcija od velike geopolitičke važnosti, motivisala je ruske scenariste da kroz splet ličnih drama glavnih junaka, prenesu priču o bistorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocenila kao mogući početak novog velikog rata. Ovaj filmski spektakl, iako bazično naslonjen na bolnu ratnu tematiku, šalje snažnu miroljubivu poruku i pouku o prijateljstvu dva naroda.

Zahvaljujući producentskoj kući Arhangel studios, na čijem se čelu nalaze Miloš Biković i Miodrag Radonjić, ruski autorski tim predvođen rediteljem Andrejem Volginom, snimao je većinu scena na autentičnim lokacijama u Srbiji, a glavne uloga tumače neki od najpoznatijih domaćih glumaca.

Pored Bikovića i Radonjića, u "Balkanskoj međi" gledamo i Milenu Radulović, Aleksandra Radojičića, Aleksandra Srećkovića Kuburu, Srđana Žiku Todorovića, ali i Emira Kusturicu kao specijalnog gosta. Sa ruske strane, glavne uloge tumače Goša Kucenko i Anton Pampušni.

Film "Balkanska međa" je paralelno premijerno prikazan u Beogradu i Moskvi krajem marta ove godine.


MUZIKA IZ FILMABALKANSKA MEĐA SAJT, FB STRANA, JUTJUB, INSTAGRAM


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari