Kragujevčani za nedelju dana poklonili više od tone garderobe u ’Praznoj radnji’

Kragujevčani za nedelju dana poklonili više od tone garderobe u ’Praznoj radnji’

Akcija prikupljanja toplije garderobe za potrebe sugrađana koji nisu u mogućnosti da istu priušte je već u prvoj nedelji pokazala toplinu srca mnogih Kragujevčana

Nedavno otvoren prostor u šoping centru Kragujevac Plaza, pod imenom "Empti šop", je već u prvih nedelju dana privukao veliki broj sugrađana koji su donirali jesenju i zimsku garderobu koja im više nije potrebna. Tokom prvih nedelju dana rada "prazne radnje", građani Kragujevca su donirali preko tonu zimske garderobe koja je predata Crvenom krstu Kragujevca.

Cilj ovogodišnje humanitarne akcije je prikupljanje garderobe koja je pogodna za jesenji i zimski period, sa fokusom na jakne, džempere, pantalone, obuću i druge slične odevne predmete za decu i odrasle. Zbog aktuelne epidemiološke situacije sva garderoba mora biti oprana i ispeglana pre predaje.

- Globalna pandemija korona virusa koja nas je zadesila je promenila živote mnogih naših sugrađana, ali je svakako najviše uticala na one najranjivije među nama koji nisu imali dovoljno ni pre pandemije. Jako nam je drago da smo i ove godine uspeli da organizujemo jednu ovako veliku akciju prikupljanja suvišne garderobe i verujem da će donacija svakog od nas značiti puno u narednim hladnim mesecima, izjavio je Nemanja Savčić, menadžer Plaze.

Sva prikupljena garderoba (1.050 kilograma) je već predata Crvenom krstu i biće u narednom periodu distribuirana porodicama i pojedincima na području Kragujevca i okoline koji nisu u situaciji da sebi priušte novu, kvalitetnu, zimsku garderobu.

"Prazna radnja" u Kragujevcu biće otvorena do 1. novembra, svakog dana od 12 do 20 časova, uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka koje su na snazi.

Za sve ostale donacije građani mogu da se obrate direktno Crvenom krstu (ul. Svetozara Markovića br. 7; 034/332-617, 331-737, 301-925; kragujevac@redcross.org.rs). Podelu prikupljene pomoći organizovaće Crveni krst, a svi građani koji su zainteresovani za primanje pomoći mogu da se obrate ovoj humanitarnoj organizaciji.

2019: KRAGUJEVČANI DARIVALI GOTOVO TRI TONE GARDEROBE ZA ’PRAZNU RADNJU’


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari