’Nepristajanje’ u Kragujevcu 14. novembra

’Nepristajanje’ u Kragujevcu 14. novembra

Na mestu centralnog atrijuma TC Plaza u Kragujevcu, u subotu 14. novembra od 12 do 17 sati, građani će moći da iskažu svoje mišljenje o ulozi medija u održavanju rodnih stereotipa u izveštavanju o žrtvama nasilja, o patrijarhalnom društvu koje utiče na mentalitet nasilnika, socijalnom okruženju koje podstiče nasilje.

Kroz Nepristajanje, u okviru projekta "Novinarke protiv nasilja prema ženama u medijima" produkcije ShockART, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, na ovaj način želimo da podignemo svest građana o uticaju koji mogu da imaju svojim učešćem u društvenim procesima.

Nacionalna strategija za rodnu ravnopravnost za period od 2016. do 2020. godine ističe interes javnosti da bude informisana, kao i važnost omogućavanja građanima da formiraju sopstveno mišljenje o pojavama, događajima i ličnostima, da pokažu otvorenost za druge I želju da nešto primetimo i promenimo.

Nepristajanje tokom novembra nastavlja svoj put u Jagodinu i Beograd.

Razmišljanja građana će biti objavljena na društvenim mrežama uz mogućnost dodatnih komentara.


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari