Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Deca

25.04.2019

Farbanje jaja prirodnim bojama

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Da biste napravili prirodno obojena jaja, možete izabrati pregršt sastojaka iz prirode. Uzmite pun šaku materijala, može i dve ili tri – i ubacite u šerpu.

Dodajte šoljicu vode za svaku šaku izabranog sastojka, tako da voda bude barem jedan centimetar iznad materijala za bojenje. Zagrejte smešu do ključanja, smanjite temeraturu i krčkajte od 15 minuta do sat vremena, odnosno dok ne dobijete željenu boju. Imajte na umu da će jaja obojiti u svetliju nijansu od one koja je u šerpi. Uklonite šerpu sa ringle.

Kroz gazu ili fino sito, procedite smešu boje u malu posudu koja je dovoljno duboka da potpuno prekrije jaja koja želite da obojite. Dodajte dve do tri kašičice jabukovog sirćeta za svaku šolju tečnosti za bojenje.

Kašikom pažljivo spustite jaja u vrelu tečnost. Neka jaja stoje dok ne dostignu željenu boju. Za ravnomerno bojenje promešajte i rotirajte jaje u posudi. Kašikom izvadite jaja na stalak, rešetku ili tanjir za sušenje. Ostavite jaja da se dobro osuše. Stavite jaja u frižider. Prirodno obojena jaja zahtevaju duže vreme u rastvoru boje kako bi se boja zadržala (preko noći će fobiti najbolju, najzasićeniju boju).

Izvor: ALHem - Alternativa za bezbednije hemikalije

Nutricionista Jovana Srejic -budite zdravi i lepi


PREPORUKA PPNS
ARHIVA PPNS


PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar