Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Deca

07.09.2020

Za novu školsku godinu - produžetak korišćenja eKG kartica i obnova signalizacije u zonama obrazovnih ustanova

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

Javno komunalno preduzeće Šumadija obavestilo je učenike srednjih škola da je u toku produženje eKG kartica za školsku 2020/2021. godinu u prostorijama službe korisničkog servisa ovog preduzeća (Kralja Petra I 22). Postojeće kartice važiće do 30. septembra.

Produžetak, kao i izrada novih kartica za ovu kategoriju korisnika, je na osnovu spiskova dostavljenih iz škola, a potrebna je sledeća dokumentacija:

  • eKG kartica
  • zdravstvena knjižica ili lična karta na uvid

Do početka školske godine Šumadija je obeležila horizontalnu signalizaciju i obnovila vertikalnu signalizaciju u zonama svih obrazovnih ustanova u Kragujevcu.

U ulici 9. maja kod O. š. „Dragiša Luković Španac“ urađena je montaža novih elemenata prinudnog usporivača saobraćaja tzv. „ležećeg policajca“, a u ulici Svetozara Markovića ispred O. š. „Radoje Domanović“ zamenjeni su stari dotrajali fleksibilni stubići i postavljeni su novi sa reflektujućim trakama koji pružaju veću vidljivost.

U MZ Filip Kljajić asfaltiran je trotoar u Čegarskoj ulici u blizini glavnog ulaza O. š. „Vuk Karadžić“ čime je omogućeno lakše kretanje pešaka u zoni ove obrazovne ustanove.

Završeno je obeležavanje horizontalne signalizacije - pešački prelazi i druge oznake na kolovozu u zonama obrazovnih ustanova u Gornjomilanovačkoj ulici, ul. Slobode, 19. oktobra, Dr Dragiše Mišović, Dragomira Ostojića, Kosovskoj, Stojana Protića, u zoni O. š. „Đura Jakšić“, obeležavanje u zoni O. š. „21. oktobar“, O. š. „Mirko Jovanović“, ul. Bulevar kraljice Marije, Starine Novaka, u zoni O. š. „Stanislav Sremčević“, O. š. „Svetozar Marković“ i „ŠUP“-a, u ul. Milivoja Bankovića Sićka, u zoni škole u Beloševcu i Baljkovcu, u zoni O. š. „Treći kragujevački bataljon“, u zoni škola u Velikom polju, Grošnici, Erdeču i Stanovu.

Kada je reč o vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji, obavljena je zamena dotrajale i popravka oštećene signalizacije u ulicama koje se nalaze u zonama obrazovnih ustanova:

  • demontaža dotrajalih elemenata prinudnog usporivača saobraćaja i montaža novih nedostajućih elemenata u ul. Oktobarskih žrtava (kod O. š. „Natalija Nana Nedeljković“ u Grošnici) i u ul. 9. maja (kod O. š. „Dragiša Luković Španac“ u Beloševcu)
  • demontaža oštećenih i ugradnja novih fleksibilnih stubića u ul. Svetozara Markovića (zona O. š. „Radoje Domanović“)
  • demontaža dotrajale semaforske opreme i postavljanje nove u ul. Lepenički bulevar (kod „Ćiftine ćuprije“)
  • zamenjena je dotrajala semaforska oprema u ul. Kneza Mihaila (kod O. š. „Moma Stanojlović“)


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar