Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Događaji

18.09.2019

Opera Nova i Kragujevački orkestar: Dela Baha

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Opera nova i Kragujevački orkestar organizuju koncert u Knjaževsko-srpskom teatru u petak 20. septembra 20 časova na kojem će se izvesti dela jednog od najvećih kompozitora svih vremena - Johana Sebastijana Baha.

Na programu su:

  • Brandeburg concerto No3
  • Cantates BWV 4, BWV 12

Solisti:

  • Zorica Beloica, mecosopran
  • Aleksej Jevtić, bariton
  • Sara Abramović, kontinuo
  • Marko Marković, oboa

Dirigent je Nemanja Mitrašević. 

Karte su u prodaji na blagajni Knjaževsko-srpskog teatra od 10 do 14, i od 18 do 20 časova, a koštaju 600 dinara.

Opera Nova kraujevac

Grad koji je još u 19. veku imao prvo profesionalno pevačko društvo zaslužuje da pored sjajne dramske, dobije i opersku scenu. Na taj način bi mnogi mladi umetnici imali priliku da rade i stvaraju u ovom gradu i pruže bogatiji umetnički život svojim sugrađanima. Pravo je bogatstvo imati publiku koja prepoznaje prave vrednosti, bodri i prati svoje umetnike. Kragujevačka publika to pokazuje svojim interesovanjem i velikim odzivom na kulturne događaje. Želja nam je da naše udruženje vremenom kroz ozbiljan aktivizam preraste u instituciju koja bi bila oaza kulture zanimljivog sadržaja primerenog svim uzrastima jer se ljubav prema uzvišenom i lepom usađuje od najranijeg detinjstva.

Cilj je postavljanje kamerne operske scene u Kragujevcu i okupljanje lokalnih umetnika radi stvaranja stalnog ansambla koji bi uz tradicionalan, ali i savremen i svež pristup negovao najpre opersku muziku ali i mjuzikle i komade sa pevanjem.


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar