Preminula glumica Ljiljana Savić

Preminula glumica Ljiljana Savić

Glumica Ljiljana Savić, dugogodišnja članica ansambla Knjaževsko-srpskog teatra, preminula je 10. novembra u 85. godini u Kragujevcu.

Rođena je 27. jula 1936. godine u Nišu. Bila je glumica Kruševačkog pozorišta, Narodnog pozorišta u Pirotu i Narodnog pozorišta u Titovom Užicu. U sezoni 1962/63. prešla je iz Titovog Užica u ansambl tadašnjeg Narodnog pozorišta u Kragujevac, zajedno sa suprugom, glumcem Vladanom Savićem.

U kragujevačkom teatru ostvarila je više od 50 uloga u predstavama: "Gospođa ministarka", "Ženidba", "Smrt Uroša Petog", "Mister Dolar", "Kir Janja", "Odumiranje međeda", "Pokojnik", "Poseta stare dame", "Rado ide Srbin u vojnike", "Aleks iz Kutlova", "Naši sinovi", "Smrtonoše", "Na rubu pameti", "Pigmalion", "Svetislav i Mileva", "Kod Večite slavine", "Valcer poručnika Nidrigena", "Kosančićev venac", "San letnje noći", "Ženski orkestar", "Golubnjača"... Poslednju ulogu na kragujevačkoj sceni ostvarila je 1995. u predstavi "Bajka o caru i pastiru".

Sahrana će se održati 13. novembra u 14 časova na Varoškom groblju u Kragujevcu.

Knjaževsko-srpski teatar


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari