XX Internacionalni džez festival - Kragujevac 2019

XX Internacionalni džez festival - Kragujevac 2019

Dvadeseti Internacionalni džez festival u Kragujevcu (IJFK) koji se održava od 24. do 26. oktobra imaće svoje posebno izdanje. 

Ova dve decenije duga tradicija veliki je jubilej tihe upornosti, istrajnosti i ljubavi prema džezu koje organizatori Festivala, ReKreativno dud, sa svojim partnerima pokazuju iz godine u godinu, dovodeći u srce Šumadije brojna velika svetska muzička imena.

Veliki jubilej obeležiće, pre svega, nastupi dva velika orkestra - Big bend RTS otvara festival, dok Džez Rauš big bend iz Minhena, klubska i koncertna atrakcija koja prvi put dolazi u Srbiju, zatvara festival. Ovaj bend svoj džez zvuk kombinuje sa tehno i haos muzikom i prvi je big bend na svetu rezident jednog tehno-kluba.

U tri dana Festivala, na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra nastupiće i neka od trenutno najaktuelnijih imena evropskog džeza, koja podjednako hvale i kritika i publika. Austrijski The Golden Fang trio je specijalno formiran za ovu priliku od muzičara Shake Stew benda, poznatog po hipnotičkoj mešavini afrobita i džeza.

Duo Kaan i Džan iz Turske predstavlja projekat „Bezvremeni“, jedan od najpopularnijih džez albuma u Evropi, za koji kritika kaže da sjaji poput Aladinove čarobne lampe. Iz Italije dolazi bend Yallow Squeeds, na čelu sa uvek drugačijim Frančeskom Diodatijem, sastavljen od vrlo traženih, izuzetnih solista i improvizatora bez premca, ali koji ipak „koncept benda“ u svom nastupu stavljaju ispred svega.
Ukrajinski, a srpski saksofonista, vanserijski muzikalni Maks Kočetov nastupa sa svojim Maks Kočetov kvartetom, dok će domaći bend Thrillseeking Polymers pokazati zašto po mišljenju poznavalaca džeza upravo njemu pripada visoko mesto u budućnosti domaće džez scene.

Za 20 godina na IJFK održano je preko 120 koncerata, nastupilo je više od 400 izvođača iz 40 zemalja celog sveta. Među njima su i svetski priznata imena kao što su Chris Jarrett, Vinny Golia, Joachim Schoenecker, David Helbock, Ilhan Ersahin, Cristina Zavalloni, Remi Panossian, Lukacs Miklosch i mnogi drugi.

Neki su, poput Anite Vardel i Tima Garlanda baš tu, na IJFK prvi i jedini put nastupali u Srbiji.

Upravo zbog ovoga, Festival je sve ove godine privlačio veliki broj publike iz cele Srbije. Kad je o publici reč, treba napomenuti da je u ovih 20 godina Festival edukovao i negovao čitave generacije novih poklonika džeza, istovremeno pružajući priliku brojnim sada već etabliranim domaćim džez muzičarima da prvi put izađu pred publiku baš pod njegovim okriljem.

PROGRAM

Četvrtak 24. oktobar

  • Big Bend RTS - Srbija
  • The Golden Fang trio - Austrija

Petak 25. oktobar

  • Kagan Yildiz & Can Cankaya - Timeless Project, Turska
  • Yallow Squeeds - Italija
  • Max Kochetov Quartet - Srbija

Subota 26. oktobar

  • Jazzrausch Big Band Munich - Nemačka
  • Thrillseeking Polymers - Srbija



Svi koncerti glavnog programa održaće se na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra od 20 časova.

Cena karte za pojedinačno veče je 1.000 dinara, dok je komplet karata za sve tri večeri (sedam koncerata) 2.500 dinara.

INTERNACIONALNI DŽEZ FESTIVAL KRAGUJEVAC I PORTAL PRVI PRVI NA SKALI POKLANJAJU PO 3X2 ULAZNICE ZA DRUGO I TREĆE VEČE. POTREBNO JE DA KAO KOMENTAR ISPOD OVOG ČLANKA NA PORTALU POSETIOCI NAVEDU BAR JEDNO IME IZVOĐAČA ZBOG KOJEG DOLAZE NA JUBILARNI IJFK :) - I ISTAKNU ZA KOJE SU VEČE ZAINTERESOVANI, PA ĆE ŠEST NAJBRŽIH POSETILACA DOBITI PO DVE ULAZNICE :) PS: Pri prijavljivanju navesti puno ime i prezime, kao i aktivan mejl na koji ćemo poslati obaveštenje o preuzimanju nagrade.

IJFK 

IJFK SAJT, FB STRANA, INSTAGRAM

Medijski partner IJFK i ove godine je portal PRVI PRVI NA SKALI.


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 6

  • Marko Knežević
    23.10.2019

    Thrillseeking polymers, Big Band rts , zainteresovan sam za 3. veče.

  • Marko Lazarević
    23.10.2019

    Kagan Yildiz, zaineresovan za drugo veče.

  • Милан Вишковић
    23.10.2019

    Макс Кочетов квартет, друго вече.

  • Nemanja Radišić
    24.10.2019

    Yellow Squeeds , zainteresovan sam za drugo veče.

  • Dragana Joksic
    24.10.2019

    Yellow Squeeds, drugo vece

  • Nina Lazarevic
    24.10.2019

    Yallow Squeeds, drugo vece.

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html