Prvi napad na Zastavu (Kragujevac, 1999)

Prvi napad na Zastavu (Kragujevac, 1999)

HRONOLOGIJA NATO BOMBARDOVANJA SRJSa malog mosta preko Lepenice, dvadesetak minuta posle prvih bombi, ukazao mi se ovaj prizor. Velika užarena masa nečega, gorela je u potpunom mraku. Činilo mi se da tlo još uvek podrhtava. Nas nekoliko na mostu, uglavnom snimatelji, dovoljno smo nesmotreni da priđemo koliko se moglo. Nismo ni mogli pretpostaviti da je šteta totalna. To smo videli dan-dva kasnije.

Foto: Prvi napad na Zastavu - montaža automobila (Kragujevac, 1999)
"Kragujevac za početnike i starosedeoce", strana 132

PPNS/KG VODIČ: KRAGUJEVAC ZA POČETNIKE I STAROSEDEOCE 

IZ PREDGOVORA - VIDOSAV STEVANOVIĆ BIOGRAFIJA AUTORA

GALERIJA PPNS: PREDSTAVLJANJE FOTOMONOGRAFIJE ’KRAGUJEVAC ZA POČETNIKE I STAROSEDEOCE’ ZORANA PETROVIĆA

ZORAN PETROVIĆ SAJTFB STRANA  

ZASTAVA FACTORY BOMBED BY NATO 1999, 2015.PLANETA ZASTAVA, 2007.TARGET (VICENZA 2009) VIDEO IV SESSIONE / 1. LE RSU PER LA ZASTAVA

Galerija PPNS: MILOSRDNI ANĐEO 1999

ARHIVA PPNS

Šreder je prvi nemački kancelar posle Adolfa Hitlera koji je poslao nemačku vojsku u inostrani rat, u sklopu napada NATO na Jugoslaviju 1999. godine. Ovu odluku je opravdao na sledeći način: "Na genocid u Jugoslaviji ne može se odgovoriti pacifizmom i Nemačka mora da stane iza etničkih Albanaca, žrtava proterivanja, silovanja i ubijanja".

Izvor: Vikipedia  

Gerhard Šreder, bivši kancelar Savezne Republike Nemačke (1998-2005) je 9. marta 2014. na jednoj manifestaciji nemačkog nedeljnika Die Zeit priznao da je bombardovanje Srbije 1999. godine bilo protivzakonito.

 - Naravno je ono što se na Krimu desilo, nešto što nije u skladu sa međunarodnim pravom. Ali, znate li zašto sam ja oprezan prilikom upiranja prsta? To ću vam sada objasniti: Zato što sam tako nešto i ja sam uradio!

Šta ste uradili?

- Prekršaj protiv međunarodnog prava napravio! Kad se radilo o pitanju kako se odvija stanje u Jugoslaviji, odnosno u ratu na Kosovu i Metohiji, mi smo tada naše vojne avione, Tornada, poslali u Srbiju. Mi smo zajedno sa NATO-om bombardovali jednu suverenu državu, bez saglasnosti saveta bezbednosti.


PREPORUKA PPNS

MAPA NATO IZ 1999. - GDE JE PADAO OSIROMAŠENI URANIJUM  

  

ZAŠTO JE NATO BOMBARDOVAO SRBIJU 1999

IZVEŠTAJ SRJ - POSLEDICE NATO BOMBARDOVANJA NA ŽIVOTNU SREDINU SR JUGOSLAVIJE (SAVEZNO MINISTARSTVO ZA RAZVOJ, NAUKU I ŽIVOTNU SREDINU)


POSLEDICE NATO AGRESIJE NA SAVEZNU REPUBLIKU JUGOSLAVIJU - PROF. DR LJUBO PEJANOVIĆSTRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari