Između dva radna meseca - košarkaši posetili objekte Narodnog muzeja

Između dva radna meseca - košarkaši posetili objekte Narodnog muzeja

kkk-trepca

I drugog meseca takmičenja u Drugoj ligi-Zapad 2, Kragujevački košarkaški klub Radnički nije ubeležio poraz, a proteklog vikenda i obe mlađe kategorije ispratile su uspeh prvotimaca. Seniori su pobedili Napredak - za lidersku poziciju u Ligi, juniori su bili bolji od Plane - takođe su utvrđeni na vodećem mestu, dok su kadeti savladali Zvečan, što je njihov treći uspeh u sezoni, a prvi u gostima.

U tom pobedničkom raspoloženju, i ovaj radni mesec, poput prehodnog, završen je zasluženim opuštanjem kompletnog igračkog pogona KKK Radnički. Nakon praćenja predstave na Sceni 303 u oktobru, ovoga puta košarkaši su obišli objekte koji su u nadležnosti Narodnog muzeja Kragujevac.

Košarkaši svih klupskih selekcija, predvođeni šefom struke Nenadom Milojevićem i trenerom juniora Darkom Brajkovićem, najpre su posetili Staru skupštinu. Domaćin ispred Muzeja, vodič Marko Ristivojević, predstavio je zdanje u kojem su, pored ostalog, održavana skupštinska zasedanja i donete odluke od presudnog značaja za državu i srpski narod - gde je objavljen rat Turskoj 1876. godine, odnosno gde su pročitane odluke Berlinskog kongresa o uspostavljanju nezavisnosti Srbije.

kkk-muzej 1

Potom su članovi KKK Radnički ispratili postavke Galerije Narodnog muzeja, prvog i duže vreme jedinog galerijskog posleratnog objekta sagrađenog (1971) u Srbiji južno od Beograda. Predstavljena je najpre stalna postavka "Dvadeseti vek - slikarstvo i skulpture iz zbirke Narodnog muzeja Kragujevac" za koju su predmeti prikupljani još pre osnivanja 1949. godine.

kkk-muzej 2

Mladi sportisti su se zatim upoznali i sa radovima umetnika fotografije Ivana Arsenijevića čija je izložba "Some cities" aktuelna do januara 2016. godine.

kkk-muzej 3

Poseta je završena obilaskom Amidžinog konaka, jedinog do danas sačuvanog objekta iz dvorskog kompleksa kneza Miloša. Zgrada od 1947. godine ima status spomenika kulture od velikog značaja, do skoro je 20 godina bila zatvorena za javnosti, ali od ove godine ponovo su omogućene posete. Do 26. decembra u tom prostoru posetioci mogu da isprate izložbu "Valjevo 1914.-1915. godine - grad bolnica" Narodnog muzeja Valjevo.

kkk-muzej 4

Sa novostečenim saznanjima o nacionalnom i gradskom identitetu, košarkaši se vraćaju redovnim obavezama na terenu, a krajem decembra se nastavlja interna klupska akcija - Više od igre...

Zahvaljujemo direktoru Nenadu Đorđeviću i saradnicima iz Narodnog muzeja na gostoprimstvu.

Foto: Zoran Đorđević
Dejan Milošević

GALERIJA KOŠARKAŠI OBIŠLI OBJEKTE NARODNOG MUZEJA

KALENDAR TAKMIČENJE

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html