Kadeti KKK Radnički čuvaju treće mesto

Kadeti KKK Radnički čuvaju treće mesto

Kadeti KKK Radnički ubeležili su pobedu u prvoj utakmici u 2016. godini - na svom terenu savladali su Zvečan 109:67 (25:16, 25:23, 31:5, 28:23) u utakmici 13. kola Kadetske lige Srbije.

Ovaj trijumf je vrlo značajan jer su Kragujevčani sačuvali treću poziciju na tabeli jedinstvene nacionalne lige, sada imaju skor 6-6. To im obezbeđuje plasman u drugu fazu takmičenja.

U prvom delu susreta gostujući sastav još je i imao nekakvu šansu da igra ravnopravno. Osvojivši obe četvrtine, KKK Radnički je posle 20 minuta vodio 50:39 (25:16, 25:23).

Međutim, početak drugom dela meča bio je i kraj nadanjima Zvečana da mogu da načine iznenađenje i revanširaju se za ubedljiv poraz u prvom delu sezone (43:90). Šumadinci su dominirali, paljbom sa svih pozicija ubeležili su 31 poen, a odbranom za koju gosti nisu imali rešenja dopustili su tek pet poena. Tako je već u trećem kvartalu rešeno pitanje pobednika, ali ni poslednja četvrtina nije prepuštena (28:23), pa je ostvaren konačni uspeh +42.

Još jednom je MVP meča bio Ristanović - u indeks 31 "stao" je dabl-dabl učinak: 17 poena i 13 skokova, ali i četiri asistencija i šest iznuđenih prekršaja.

Po korisnosti, odmah uz njega bio je Popović (indeks 28), sa takođe 17 poena, dok je najefikasniji bio Nikolić (dres 7) sa 18 poena. Još trojica Kragujevčana bili su dvocifreni strelci: Nikolić (dres 10) - 13, Zorbas - 12, Spasojević - 10. U strelce su se upisali i svi ostali saigrači: Lazić - pet, Urošević, Radojević i Tomašević - po četiri, F. Milosavljević - tri, Stožinić - dva.

Kod Zvečanaca najkorisniji igrač bio je Šević - 20 poena i deset skokova, ali među saigračima nije imao dovoljan broj raspoloženih za nadmetanje u Kragujevcu. Pratio ga je jedino Spasojević sa deset poena.

Do kraja prve faze Kadetske lige preostaje odložen susret sa Borcem u Čačku i gostovanje zemunskoj Mladosti.

STATISTIKA 

Foto: Arhiva KKK Radnički/Marko Lazarević

MULTIMEDIJA/FOTO: KOŠARKAŠI DARIVALI GERONTOLOŠKI CENTAR

KALENDAR TAKMIČENJE

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html