Kadeti KKK Radnički startuju u ’grupi smrti’

Kadeti KKK Radnički startuju u ’grupi smrti’

Nakon što su se kvalifikovali za takmičenje u Jedinstvenoj kadetskoj ligi Srbije, kadeti KKK Radnički su, "voljom" žreba, ušli u "grupu smrti". Rivali Šumadinaca u grupi A biće: Zvečan, Mladost, Nibak, Borac, Zemun, C. zvezda i Mega Leks. Time je ispunjena jedna od "garancija" da će se najbolja košarka ovog ranga pratiti u Kragujevcu.

Za klupski sajt, pojedinačnu ocenu rivala iznosi trener kadeta KKK Radnički Srđan Ivanović.

Ivanović: Grupa kojoj smo pripali dosta je jača od druge grupe. Pre svih, istakao bih ekipu Mega Leksa koja je sastavljena od velikog broja talentovanih dečaka iz cele Srbije, kao i iz regiona. Oni su najozbiljniji kandidati za osvajanje ovogodišnjeg takmičenja. Ništa manje kvalitetna nije ni ekipa Zvezde koja uvek ima ambiciju da osvoji sve, od pionira do seniora. Takođe ni ostale beogradske ekipe, Zemun i Mladost, nisu slučajno u ovom takmičenju. Poznati su po dugogodišnjem uspešnom radu sa mlađim kategorijama, imaju odlične uslove za rad, kao i vrhunske trenere za rad sa mladim igračima. Slično njima, Nibak iz Niša, predvođen Milanom Josićem, selektorom kadetske reprezenacije, redovan je učesnik i kadetske i juniorske lige Srbije: To je vrlo kvalitetan rival. Čačanski Borac je rasadnik talenata, a uz sjajne uslove i dobar stručni rad, svake godine iznenade sa po nekim dobrim rezultatom i kvalitetnim igračem. Mala nepoznanica mi je ekipa Zvečana koja je dobila "vajld kard" za učešće u ligi. Što se tiče tima koji vodim, većina ovih rivala imaće težak zadatak da nas pobedi. Kadeti KKK Radnički su veoma kvalitetan sastav. Vremenom, kako liga bude odmicala, igraće sve bolje. Podsećam, tim smo sastavili tek 1. septembra. Ne bih o imenima, ali je važno napomenuti da su to sve naša kragujevačka deca koja će dati sve od sebe da osvetlaju obraz i kluba, i grada koji predstavljaju.

Kalendarom takmičenja određeno je da Kragujevčani prva dva meča igraju na gostujućim terenima, a domaćini će biti Nibak iz Niša 24. oktobra i Mega Leks 31. oktobra. Uoči premijernog meča, Ivanović predstavlja pristup igri u borbi za prve bodove.

Ivanović: Uz to što smo dobili teške rivale u grupi, ni raspored nam nije išao na ruku, gostujemo u prva dva kola veoma ozbiljnim ekipama. No, mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobedimo, pa se nadam da će i start ove lige biti dobar. Svi igrači su zdravi i jedva čekaju da liga krene, da polako dokazuju svoj kvalitet. Kod mlađih kategorija se često dešavaju iznenađenja, i poziivna i negativna. Ne bih prognozirao rezultat, ali mi idemo na pobede. Ne treba zaboravii ni da pobede nisu jedini motiv za igranje ove lige, već pre svega stvaranje igrača koji će biti sposobni da odgovore zahtevima seniorske košarke.

Posle dva kola, prvi nastup pred domaćom publikom kadeti KKK Radnički imaće 14. novembra kada u Kragujevac dolazi Zemun. Ivanović se nada da će od početka nadmetanja mladi košarkaši zadobiti podršku kragujevačke publike, bar nalik onoj koju je prvi tim imao u hali Jezero.

Ivanović: Bilo bi interesantno ako bi naši sugrađani prepoznali trud i kvalitet našeg tima. Lično su mi ovakve utakmice interesantnije nego seniorske, pogotovo nižih rangova. Tu uvek mozete da vidite neke vanserijske talente. Recimo, jedan Bogdan Bogdanović je igrao ovu ligu u prvoj godini njenog postojanja, kao i mnogi drugi igrači za koje će šira javnost tek čuti. Na primer, finalnu utakmicu kvalifikacija niškog regiona je gledalo 1.500 ljudi, a mi tamo otvaramo takmičenje. Pomoć publike je uvek dobrodošla, i to ne samo one košarkaške publike koja će sigurno doći, već i ostalih ljudi koji mogu svojim prisustvom i bodrenjem puno da nam pomognu.

KALENDAR TAKMIČENJA

Foto: Zoran Đorđević
Izvor: KKK Radnički


KKK RADNIČKI SAJT , FB STRANATVITER


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html