Kadetkinje Dimitrijević i Vulović (ŽKK Radnički) na EP u Portugaliji

Kadetkinje Dimitrijević i Vulović (ŽKK Radnički) na EP u Portugaliji

Ženska kadetska reprezentacija Srbije otputovala je u Matosinjos (Portugalija) gde će se od 13. do 23. avgusta održati Evropsko prvenstvo za igračice ne starije od 16 godina.

Selektor Dejan Mudreša zadovoljan je pripremnim periodom koji je prethodnih šest nedelja sproveden u Banja Koviljači i Novom Bečeju, a još više ga raduje ogromna energije i trud koje su pokazale njegove izabranice kako bi što sprenije dočekale kontinentalni šampionat.

- Najpre želim da se zahvalim Košarkaškom savezu Srbije na odličnom programu i uslovima koje smo imali u pripremnom periodu. Veliko hvala i Ani Joković koja je bila maksimalno korektna, sve vreme bila uz nas i pružala nam snažnu podršku. Devojke su bile sjajne, odlično radile, a imali smo sreću da nas zaobiđu povrede i da potpuno zdravi i spremni dočekamo Evropsko prvenstvo. Odigrali smo devet kontrolnih utakmica, ostvarili sedam trijumfa i zaista mislim da imamo razloga za optimizam, istakao je Mudreša.

Selktor srpskih kadetkinja ističe da je zacrtani cilj na šampionatu u Portugaliji plasman u četvrtfinale.

- To je osnovni zadatak, a potrudućimo se da budemO među pet najboljih što garantuje plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine. Sve preko toga bio bi veliki uspeh. Međutim, ove devojke su toliko talentovane, igraju sa toliko želje i energije, da je sve moguće. Možda u ovom trenutku nisu u mogućnosti da iskažu sav svoj potencijal, ali u ovoj generaciji ima bar četiri-pet košarkašica koje će u bliskoj budućnosti stići, siguran sam, do dresa seniorske reprezentaciji.

Naš mladi tim na Evropskom prvenstvu u Portugaliji igraće u grupi C sa selekcijama Belgije, Nemačke i Francuske.

- Grupa je zaista teška, ali nikome neće biti ni lako da izađe na kraj sa nama. Spremni smo da igramo presing po celom terenu svih 40 minuta, da iz agresivne odbRane dolazimo do lakih poena. Insistiraćemo na igri "jedan na jedan". Najviše smo upoznati sa našim prvim protivnikom selekcijom Belgije, radi se o atipičnoj, veoma niskoj, ali opasnoj šuterskoj ekipe. Nemice su nepoznanica, znamo da ih vodi mađarski stručnjak koji godinama radi u Bundesligi. Francuskinje su i u ovom uzrastu fizički i atletski daleko najjače. Neće biti lako i zato idemo korak po korak, od utakmice do utakmice, zaključio je Dejan Mudreša, selektor ženske katetske reprezentacije Srbije.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Portugaliji predstavljati sledećih 12 košarkašica: Ivana Katanić, Nevena Naumčev, Dragana Jokić, Nevena Dimitrijević, Mina Đorđević, Teodora Turudić, Nina Tešić, Marijana Zukanović, Tijana Jelić, Marta Vulović, Katarina Jakovljević i Jelena Mitrović.

U Stručnom štabu kadetske reprezentacije Srbije pored selektora Dejana Mudreše nalaze se još pomoćni treneri Marjan Stojanac i Selena Pavlović Nestorović, kao i fizioterepeut Igor Kovačić.

RASPORED I SATNICA GRUPE C

  • 13. avgust: Nemačka – Francuska (17:15), SRBIJA – Belgija (19:30)
  • 14. avgust: Francuska – Belgija (15:00), SRBIJA – Nemačka (17:15)
  • 15. avgust: Belgija – Nemačka (15:00), SRVIJA – Francuska (17:15)

Izvor: KSS

ŽKK RADNIČKI LIGA, FB STRANAGRUPA

APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST 


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html