KKK Radnički do bodova u ekstremnim uslovima

KKK Radnički do bodova u ekstremnim uslovima

Kragujevački košarkaški klub Radnički pobedonosno je nastavio takmičenje u Drugoj ligi-Zapad 2 - u 12. kolu je kao gost nadigrao ekipu Baneta iz Raške 86:65 (23:23, 24:18, 20:12, 19:12).

To je ukupno 13. pobeda u sezoni (11. na terenu, uz dve službenim rezultatom) kojom su se Šumadinci učvrstili na vodećoj poziciji među drugoligašima. Izvojevana je u ekstremnim "sportskim" uslovima Hale sportova u ovom gradu, što je svojevrsno čeličanje momaka pred derbi sezone narednog vikenda u Kragujevcu.

Najefikasniji igrač u ovom susretu među Kragujevčanima bio je Šamanović sa 26 poena. Sledili su ga dobro raspoloženi dvocifreni strelci: Arnaut - 16, Knežević - 15, Đ. Milosavljević - 11 i Simić - 10 poena. Na "pet iznad nule" pogađali su za trijumf i: Vasilić - četiri, Ristanović - tri, F. Milosavljević - jedan poena.

Posle mesec dana pauze između dva dela sezone, košarkaši su se vratili na teren i ostvarili cilj, a u analizi utakmice šef struke Nenad Milojević naglašava da je najbitniji momenat van zapisnika i bilo kakve sportske beleške.

Milojević: Prvo i najbitnije nakon ove utakmice je da ostanemo svi zdravi! To ističem jer su uslovi za ovaj susret bili nehumani, možda je to blaga reč. Temperatura u sali nije prešla pet stepeni, ali i u tako lošim uslovima ostvarili smo novu pobedu. I ova je ubedljiva, čime sam prezadovoljan, baš kao i ponašanjem naših igrača. Momci zaslužuju svaku pohvalu za uspeh u meču u kojem je najmanje bilo košarke. Iako je naš šuterski prosek znatno viši, dali smo tih 86 poena, a da ni sam ne znam kako su momci pogađali. Protivnik nije imao šta da izgubi, a inače su se prvi put okupili u punom sastavu i dali su svoj maksimum da nas pobede u uslovima na koje su naviknuti. Prvi plejmejker je doživeo povredu lakta u bukvalno završnim sekundama. Bio je to nepotreban, pregrub nasrtaj na našeg igrača, malo nas zabrinjava, ali verujem da će naša medicinska ekipa da ga osposobi za treninge, a onda i utakmicu u subotu. Kao pravi profesionalci, naši igrači su završili svoj posao, uprkos svemu. Vraćamo se kući da se valjano pripremimo za naredni, presudni meč. Najvažniji raport je - svi smo zdravi. Ostali smo nepobedivi i u ovim ekstremnim uslovima, pa momci zaslužuju još veću podršku kragujevačke košarkaške javnosti. Naredna utakmica gotovo da rešava pitanje prvaka lige. Puna hala Jezero bila bi adekvatan ambijent za igrače koji izgaraju za grb i ime KKK Radnički. 

kkk 12

Nakon ovog čeličanja u Raškoj, prvi meč u 2016. godini pred domaćom publikom zakazan je za subotu 6. februar od 20 časova i 30 minuta. Milojević, u ime kluba, upućuje pred-poziv Kragujevčanima da naprave pobednički ambijent, uz obećanje da će igrači odigrati svoju ulogu na parketu.

Milojević: Poslednja utakmica u prvom delu sezone koju smo igrali u Vrnjačkoj Banji odigrana je, kao i premijera, u atmosferi za nezaborav. Još jednom pohvaljujem naše navijače koji su bili uz ekipu, i na gostovanjima i u Jezeru. Ujedno ih pozivam da nas za nedelju dana podrže u prvoj utakmici u Jezeru u ovoj godini, u tom derbiju sezone. To je praktično odlučujuća utakmica, zato se nadamo da će naši navijači da ispune halu, ali i svi ostali ljubitelji košarke iz Kragujevca i okoline. Biće to dobra utakmica, sastaće se dve najbolje ekipe u ligi. Kao trener obećavam da će se igrači boriti do poslednjeg atoma snage, daće sve od sebe da obraduju navijače. Želeli bismo da hala bude puna, svakom igraču to je dodatna snaga.

Foto: Arhiva KKK Radnički/Zoran Đorđević

MULTIMEDIJA/FOTO: KOŠARKAŠI DARIVALI GERONTOLOŠKI CENTAR

KALENDAR TAKMIČENJE

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html